Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και η Μέρκελ – Αυστηρό lockdown στους ανεμβολίαστους

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και η Μέρκελ – Αυστηρό lockdown στους ανεμβολίαστους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται πως και ο μελλοντικός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι θετικός σε έναν γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η πρότασή της θα εξεταστεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και αν πάρει το πράσινο φως θα δοθεί προς ψήφιση τον Ιανουάριο στη βουλή.

Τα νέα βήματα έγιναν μετά από συνάντηση της Μέρκελ, του διαδόχου της Όλαφ Σολτς και των ηγετών των 16 κρατιδίων της χώρας.

Αργά το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε αυστηρό lockdown στους ανεμβολίαστους καθώς και υποχρεωτικό εμβολιασμό που θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε η Μέρκελ, το αυστηρό lockdown αφορά την απαγόρευση στην πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Συγκεκριμένα, η πρόσβαση σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, εστίασης και ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα κλπ), θα επιτρέπεται στο εξής μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αναρρώσει από τη νόσο (Κανόνας 2G), ενώ κατά περίπτωση θα μπορεί να επιβληθεί και ο Κανόνας 2G+, δηλαδή να απαιτείται επιπλέον και αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ.

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε ότι τόσο οι ντίσκο όσο και τα κλαμπ θα κλείσουν εάν οι αριθμοί των μολύνσεων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο όριο και παράλληλα προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του νέου καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην οποία συμμετείχαν και οι περιφερειακοί ηγέτες και αφορούσε τον οδικό χάρτη της χώρας.

Στις 8 Δεκεμβρίου η εκλογή Σολτς από τη γερμανική Βουλή 

Η γερμανική βουλή θα προχωρήσει στις 8 Δεκεμβρίου στην εκλογή του Ολαφ Σολτς ως καγκελαρίου της Γερμανίας, θέτοντας οριστικό τέλος στα 16 χρόνια της ηγεσίας της Αγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε η βουλή.

Ο διορισμός του Ολαφ Σολτς, 63 ετών, αναμένεται ότι θα εγκριθεί από την πλειοψηφία των 736 βουλευτών της γερμανικής βουλής, πριν από την μεταβίβαση της εξουσίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter