Γερμανία: Υπεραμύνεται ο Σολτς του πακέτου των 200 δισ. ευρώ παρά τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων

Γερμανία: Υπεραμύνεται ο Σολτς του πακέτου των 200 δισ. ευρώ παρά τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων

«Έξυπνο, πολύ ισορροπημένο και πολύ αποφασιστικό πακέτο» χαρακτήρισε την Τρίτη ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς το πακέτο 200 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα για την στήριξη των γερμανικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή κρίση, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατηγορούν τη Γερμανία ότι κάνει το δικό της «παιχνίδι».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα την Τρίτη στο Βερολίνο με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ο Σολτς υποστήριξε ότι με τα 200 δισ. ευρώ θα στηριχθούν και οι εισαγωγείς φυσικού αερίου. «Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνουμε για να βοηθήσουμε τους πολίτες μας, είναι σαφές ότι κάθε χώρα πρέπει να κάνει κάτι. Υπάρχουν άλλες χώρες με εργαλεία που δεν διαφέρουν πολύ από τα δικά μας» είπε ο κ. Σολτς.

Ο Όλαφ Σολτς επισήμανε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν πολύ υψηλές, σε βαθμό που δεν δικαιολογείται από τη σχέση προσφοράς – ζήτησης και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει η προσπάθεια για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι εξαγωγείς φυσικού αερίου, όπως η Νορβηγία, οι ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες, έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Από την πλευρά του ο κ. Ρούτε απέρριψε την πρόταση εισαγωγής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «ως ιδεολογία» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο το αέριο να μην πωλείται στην Ευρώπη, αλλά στην Ασία, ενώ αμφότεροι συμφώνησαν ότι προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή έχει η μείωση των τιμών της ενέργειας με παράλληλη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου με νέο γενναίο πακέτο 200 δισ. ευρώ

Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης 65 δισ. ευρώ κατά της ακρίβειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter