Γερμανία: Ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία ο αντιπρόεδρος της K.O. της Χριστιανικής Ένωσης

Γερμανία: Ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία ο αντιπρόεδρος της K.O. της Χριστιανικής Ένωσης

Ως ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία σε υπόθεση προμήθειας προστατευτικών μασκών ελέγχεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γκέοργκ Νουσλάιν.

Ο κ. Νουσλάιν, αρμόδιος για θέματα υγείας στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), φέρεται να εισέπραξε 650.000 ευρώ μέσω της εταιρίας συμβούλων του προκειμένου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση της Βαυαρίας να παραγγείλουν μάσκες από συγκεκριμένο κατασκευαστή. Τα χρήματα μάλιστα, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, δεν έχουν καν φορολογηθεί.

Η Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών, Ασυλίας και Κανονισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου έχει ήδη άρει την ασυλία του βουλευτή και έχουν, όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία, πραγματοποιηθεί έρευνες σε 13 ακίνητα που χρησιμοποιεί ο κ. Νουσλάιν, μεταξύ των οποίων το γραφείο και το διαμέρισμά του στο Βερολίνο, η κατοικία του στην Βαυαρία, αλλά και ακίνητο στο Λιχτενστάιν.

Από την πλευρά του κόμματός του, εκπρόσωπος δήλωσε ότι η άρση της ασυλίας είναι η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα και υπενθύμισε το τεκμήριο της αθωότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter