Γερμανία: Υποσχέσεις για «τεράστιο και στοχευμένο πακέτο» από τον Σολτς

Γερμανία: Υποσχέσεις για «τεράστιο και στοχευμένο πακέτο» από τον Σολτς

Ένα «τεράστιο, ακριβές και στοχευμένο» πακέτο ελαφρύνσεων με στόχο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στηρίξει πολίτες και επιχειρήσεις ενόψει των υψηλών τιμών ενέργειας υποσχέθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά την ολοκλήρωση των διήμερων διαβουλεύσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Κάστρο Μέζεμπεργκ του Βρανδεμβούργου.

Ο Γερμανός καγκελάριος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες ή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση των μέτρων ελάφρυνσης, δήλωσε ωστόσο και «επαγγελματικά υπερήφανος» για το γεγονός ότι έως τώρα δεν υπάρχουν διαρροές για το περιεχόμενο του πακέτου. Σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια, ο καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν προκειμένου να υπάρξει «καλή εξέλιξη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» και εκτίμησε ότι οι τιμές δεν θα υπερβούν τελικά το όριο.

Εκτός από το ενεργειακό, ο Όλαφ Σολτς περιέγραψε την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας στον κόσμο ως «ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα» για την κυβέρνησή του. Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας είναι «μια ιμπεριαλιστική απόπειρα χρήσης βίας για τη μετακίνηση συνόρων», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία πρέπει να αντιδράσει σε αυτό με τη δική της στρατηγική ασφάλειας και διεθνείς συμμαχίες.

Από πλευράς του ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ από την πλευρά του δήλωσε ότι θα χρειαστούν και μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης φυσικού αερίου και τόνισε την ανάγκη όχι μόνο να αμβλυνθούν οι συνέπειες των υψηλών τιμών, αλλά και να εξαλειφθούν τα αίτια της ακρίβειας. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προσαρμόσει τους κανονισμούς της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μέτρο το οποίο εκτίμησε ότι θα κοστίσει στον προϋπολογισμό του 2022 «μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων», χάρη στα υψηλότερα του αναμενόμενου φορολογικά έσοδα.

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο Σολτς τραγουδά «you’ll never walk alone» για να καθησυχάσει τους Γερμανούς ενόψει χειμώνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter