Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Δεσμευτική η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Δεσμευτική η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock μιλάει στα μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή της για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. (AP Photo/Virginia Mayo)

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, με την οποία ζητεί από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είναι δεσμευτική και πρέπει να γίνει σεβαστή, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Κανένας Ισραηλινός όμηρος δεν θα αφεθεί ελεύθερος, αν τώρα περισσότεροι άνθρωποι χρειαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε σκηνές», δήλωσε η Μπέρμποκ αναφερόμενη στους νέους εκτοπισμούς Παλαιστινίων στο νότιο τμήμα της Γάζας λόγω των συνεχιζόμενων ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ισχύει για όλους, και για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ συμπεριφέρεται στον πόλεμο», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Κουκούλωσαν καταγγελία με ΑΦΜ και διευθύνσεις λαθρέμπορου

To διακύβευμα της κάλπης και οι 11 έδρες της ΝΕΑΡ

Κατάπιε τη γλώσσα της η κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες κατά Φλωρίδη για απειλές και παρεμπόδιση αστυνομικών

Διεφθαρμένο κράτος εν κράτει η ΑΑΔΕ

Παναθηναϊκός: Παρέλαση με ανοιχτό λεωφορείο και την κούπα της Euroleague – Πότε επιστρέφει Αθήνα η αποστολή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter