Γερμανικές Εκλογές: Ισοπαλία Μέρκελ-Σουλτς δείχνει δημοσκόπηση

Γερμανικές Εκλογές: Ισοπαλία Μέρκελ-Σουλτς δείχνει δημοσκόπηση

 Εάν ο καγκελάριος εξελέγετο άμεσα από τον λαό, ο Μάρτιν Σουλτς θα ελάμβανε 41%, όσο δηλαδή και η νυν καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε η εταιρεία “dimap” για λογαριασμό του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Πιο συγκεκριμένα το 64% των γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Εάν εξελέγετο καγκελάριος άμεσα απο τον λαό τότε οι δύο υποψήφιοι, Σουλτς και Μέρκελ, θα ελάμβαναν αμφότεροι 41%. Αυτό σημαίνει -2% για την νυν καγκελάριο και +5% για τον Μάρτιν Σουλτς σε σχέση με την ανάλογη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Επίσης το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, το δε 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%. Το 51% όλων των ερωτηθέντων έχει τη γνώμη ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%.

Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Αξιόπιστη θεωρεί την κ. Μέρκελ το 64%, ενώ τον κ. Σούλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63% η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών.

Οπως σχολιάζει το ARD στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα ο Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιάς πολτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Κατά το 39% των ερωτηθέντων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ηγετικές ικανότητες, το 53% θεωρεί ότι διαθέτει τις απαιτουμενες γα το αξίωμα του καγκελαρίου ικανότητες, το 40% τον θεωρεί αξιόπιστο και το 45% συμπαθή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter