Γερμανόφιλος ή κινεζόφιλος;

Γερμανόφιλος ή κινεζόφιλος;

Δεν το είχαν πάρει χαμπάρι στο Μαξίμου και χρειάστηκε να ενημερωθούν «υπηρεσιακά» από δύο υπουργεία για τη συνέντευξη του Αδωνη Γεωργιάδη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» – μάλιστα στη μία αναφορά είχε υπογραμμιστεί συγκεκριμένη φράση του Αδ. Γεωργιάδη. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης στη συνέντευξή του χωρίς λόγο και αφορμή δήλωσε ότι προτιμά τους Γερμανούς από τους Κινέζους επενδυτές!

Στο Μαξίμου κατάλαβαν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης υπονομεύει τις σχέσεις με την Κίνα λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κίνα και του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από το Μαξίμου δεν είναι τι θα πει ο πρέσβης της Κίνας, αλλά αν σε όσα είπε ο Αδ. Γεωργιάδης υπάρχει κάποιο μήνυμα προς το Πεκίνο. Και από ποιον στέλνεται το μήνυμα μέσω του Αδωνη…

Το παιχνίδι του Μ. Χρυσοχοΐδη

Δυσφορία ακόμη και στη «γαλάζια» παράταξη προκαλεί πια η υπερβολική βία των αστυνομικών οργάνων, τα οποία έχουν αποχαλινωθεί από την ώρα που η πολιτική και η φυσική τους ηγεσία τους έλυσαν τα χέρια. Οι φίλοι του Χρυσοχοΐδη λένε ότι στήνονται προβοκάτσιες από τους δεξιούς για να τον πετάξουν έξω από την κυβέρνηση. Τα μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ένιοι βουλευτές, λένε ότι ο Χρυσοχοΐδης κάνει δικό του παιχνίδι και ότι θέλει να πιστωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη» για να διασφαλίσει τη θέση του. Και στις δύο περιπτώσεις μάλλον είναι ο πρώτος προτεινόμενος για έξοδο από το κυβερνητικό σπίτι.

«Αδειασε» τον αναπληρωτή του

Πάντως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν προσέχει και δεν κάνει συμμαχίες. Πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές θεώρησαν ότι ήταν από αγενής έως υποτιμητικός για τον Γιώργο Κουμουτσάκο με όσα είπε στη Βουλή.

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη; «Καταρχήν, ο Γ. Κουμουτσάκος δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ουσίας του μεταναστευτικού. Ασχολείται με τα διεθνή ζητήματα. Αυτή είναι η αποστολή του με βάση την απόφαση». Επί της ουσίας αναρμόδιος!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter