Ο ισραηλινός στρατός απείλησε Γερμανούς δημοσιογράφους στη Δυτική Όχθη – «Ράπισμα» από το IPI

Ο ισραηλινός στρατός απείλησε Γερμανούς δημοσιογράφους στη Δυτική Όχθη – «Ράπισμα» από το IPI
Φωτογραφία αρχείου

«Χαστούκι» για το Τελ Αβίβ είναι η τοποθέτηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας (IPI) μετά το περιστατικό εκφοβισμού και απειλής εναντίον γερμανικού τηλεοπτικού συνεργείου από ισραηλινά στρατεύματα στη Δυτική Όχθη.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Twitter, το IPI τονίζει πως η δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD και ο ανταποκριτής Jan-Christoph Kitzler και η ομάδα του «σταμάτησαν και απειλήθηκαν με όπλο από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη».

Όπως επισημαίνει: «Το IPI καταδικάζει έντονα τον εκφοβισμό που αντιμετωπίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς».

Τη Δευτέρα, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από το Ισραήλ να διαφυλάξει την ελευθερία του Τύπου, έπειτα από το επεισόδιο της σύλληψης συνεργείου του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD από ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη.

«Σε μια τόσο τεταμένη κατάσταση, όπως αυτή στην οποία βρισκόμαστε, η ελευθερία του Τύπου είναι φυσικά ένα εξαιρετικά πολύτιμο πλεονέκτημα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κάτριν Ντεσάουερ και ζήτησε να δοθεί στους εκπροσώπους του Τύπου ελεύθερη πρόσβαση στο πεδίο. Σύμφωνα με το ARD, οι στρατιώτες ήταν εξαιρετικά επιθετικοί προς τους δημοσιογράφους, ενώ έστρεψαν επανειλημμένα τα όπλα τους προς το αυτοκίνητο του συνεργείου. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε πάντως αργότερα συγγνώμη «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε».

Το γερμανικό συνεργείο βρισκόταν στη Δυτική Όχθη προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη «βίαιη συμπεριφορά ακραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων». Η ομάδα μας «δήλωσε αμέσως την ταυτότητά της και βρισκόταν μακριά από περιοχές στρατιωτικής ασφάλειας», ανέφερε το στούντιο του ARD στο Τελ Αβίβ και σημείωσε ότι θα αναθέσει σε δικηγόρο την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter