Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούν τη ΝΔ να αλλάξει θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούν τη ΝΔ να αλλάξει θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν μπορώ παρά να ενθαρρύνω τους φίλους μας στην Ελλάδα να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Γιούνγερ Χαρντ, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

«Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν μια ιστορική ευκαιρία να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία (των Πρεσπών). Η Συμφωνία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ευρωατλαντική προοπτική της Μακεδονίας. Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα θα καταψηφίσει τη συμφωνία, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα επωφεληθεί από αυτήν τη συμφωνία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) επικεφαλής εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις εφημερίδες του «Δίκτυο Συντακτών / Redaktionsnetzwerk» (εκδόσεις Πέμπτης).

Επίσης, ο Γιούργκεν Χαρντ, ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο / Βundestag δήλωσε: «δεν μπορώ παρά να ενθαρρύνω τους φίλους μας στην Ελλάδα να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας. Η επίλυση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την ασφάλεια της Ελλάδας. Επομένως, η Συμφωνία είναι και προς όφελός της».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Φλόριαν Χαν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης για ευρωπαϊκά θέματα στην Oμοσπονδιακή Βουλή / Bundestag, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών κατάσταση «win-win». «Θα πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα ελληνικά κόμματα -και στη Νέα Δημοκρατία- ότι είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας, εάν η Μακεδονία προσεγγίσει επιτέλους την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα ΝΑΤΟ. Οι ωφελημένοι της απόρριψης (της Συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο) θα είναι μόνον η Ρωσία και τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στα Βαλκάνια».

Τέλος, ο Xριστιανοδημοκράτης (CDU) ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κάσπαρι δήλωσε: «θα ήμουν πολύ ευτυχής αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμφωνήσουν, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι τους είναι δύσκολο, όπως κάποτε ήταν για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δύσκολο να συγκατατίθεται στη σύναψη συμφωνιών με τις πρώην ανατολικές χώρες».

Πηγή: dts / Redaktionsnetzwerk / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter