Γερμανός Οικονομολόγος: Μετά τις γερμανικές εκλογές μπορεί να συζητηθεί διαγραφή του ελληνικού χρέους

Γερμανός Οικονομολόγος: Μετά τις γερμανικές εκλογές μπορεί να συζητηθεί διαγραφή του ελληνικού χρέους

«Φυσικά και θα πάρουν οι Έλληνες τα χρήματά τους. Κανείς δεν θέλει ξανά μια συζήτηση για Grexit. Όλοι ξέρουν ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία. Το Grexit πρέπει να εμποδιστεί. 

Στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ευρώπη είναι πολιτικά πολύ ευάλωτη, θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναταραχή. Οι Έλληνες θα πάρουν τα χρήματα τους και τα επόμενα χρόνια» είπε ο κ. Ρόμπερτ Χάλβερ, ένας από τους πλέον περιζήτητους χρηματιστηριακούς εμπειρογνώμονες, ο οποίος εργάζεται ως αναλυτής στην Baader Bank, μία εκ των σημαντικότερων επενδυτικών τραπεζών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην κοινή ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου Ν24 και της εφημερίδας Die Welt, ερωτηθείς για το πως αξιολογεί «την επιβεβαιωθείσα προσωρινή συμφωνία Ελλάδας-δανειστών».

Στο ερώτημα για το τι αναμένει συγκεκριμένα από τις συζητήσεις των επόμενων εβδομάδων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Ρόμπερτ Χάλβερ, o οποίος είναι τοις πάσι γνωστό ότι δεν κρύβει τα λόγια του, απάντησε: «Στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους πρέπει κανείς να γελάσει. Η βιωσιμότητα του χρέους θεωρείται ως εγγυημένη όταν μετατεθεί στο απώτερο μέλλον η αποπληρωμή του χρέους και μειωθούν τα επιτόκια τόσο, ώστε να μπορεί κανείς να τα αντέξει. Είναι σα να θέλει κάποιος να αδειάσει μια τεχνητή λίμνη με κουβάδες. Θα κρατήσει μεν πάρα πολύ, αλλά θα γίνει.

Το κυριότερο όμως είναι ότι μπορεί να πει κανείς ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Μετά τις γερμανικές εκλογές θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί και αν θα διαγραφεί το χρέος, διότι μπορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πει ότι δεν συμμετέχει πλέον, επειδή δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διαγραφεί. Μετά τις εκλογές, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει σήμερα, διότι θα πρέπει να πει στους εκλογείς ότι πρέπει να παραιτηθούν από μερικά δισ. ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter