Γερμανός πρόξενος: Συναρπαστική πόλη η Θεσσαλονίκη, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης

Γερμανός πρόξενος: Συναρπαστική πόλη η Θεσσαλονίκη, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης

Η Θεσσαλονίκη είναι μια συναρπαστική πόλη, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στην πόλη Βάλτερ Στέχελ (Walter Stechel), ο οποίος ολοκληρώνει αυτές τις μέρες τη θητεία του.

 Θεωρεί, δε, πως η Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτηρίζει «κόμβο διανόησης» για την ευρύτερη περιοχή, έχει μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης καθώς, όπως λέει, «επιχειρηματίες έχουν αρχίσει ήδη να την ανακαλύπτουν ως ένα μέρος για επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Γερμανός πρόξενος «βλέπει» ευκαιρίες για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα των IT υπηρεσιών, θεωρεί πως η Ελλάδα αν ανακόψει το brain drain και δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να εξελιχθεί σε «start-up έθνος», ενώ για την εικόνα των «τεμπέληδων» Ελλήνων, που καλλιεργήθηκε από μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ την περίοδο της κρίσης, λέει πως ήταν ένα κλισέ και «τα κλισέ είναι πάντα λάθος».

Για το δε Μουσείο Ολοκαυτώματος, που πρόκειται να αναγερθεί στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων της πόλης που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, την περίοδο του πολέμου, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει ομαλά «και θα έχουμε ένα υπέροχο μουσείο».

Σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο, όπως το ονομάζει, σχέδιο, τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2020, ο κ. Στέχελ υπογραμμίζει πως έμφαση θα δοθεί στην προβολή του γεγονότος ότι προϊόντα της Γερμανίας είναι «κομμάτι» της καθημερινής ζωής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ευρύτερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter