Γεροβασίλη: Αναντιστοιχία προεκλογικών εξαγγελιών και πράξεων της κυβέρνησης

Γεροβασίλη: Αναντιστοιχία προεκλογικών εξαγγελιών και πράξεων της κυβέρνησης

«Η αντιπολίτευση οφείλει να είναι εμπεριστατωμένη, ανοιχτή στα θετικά μέτρα αλλά ταυτόχρονα να αντιστέκεται και να υπερασπίζει τα κεκτημένα και τα δικαιώματα των πολιτών που πλήττονται από αρνητικά μέτρα», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Thema Radio, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Επισήμανε ότι η ΝΔ έχει μπερδέψει την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την ετοιμότητα που οφείλει να έχει μια κυβέρνηση με τη γρήγορη προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους με την τοποθέτηση «εκλεκτών» με βάση τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Σε ερώτηση για την κινητικότητα στο δημόσιο, η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε: «ότι το ενιαίο σύστημα κινητικότητας μεταξύ των φορέων του δημοσίου σχεδιάστηκε και νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια στο ελληνικό δημόσιο. Αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση που καλώς η κυβέρνηση συνεχίζει αλλά δεν είναι όμως έντιμο από πλευράς της ΝΔ να την εμφανίζει ως δική της μελλοντική μεταρρύθμιση.»

Αναφερομένη στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η κα Γεροβασίλη επισήμανε ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης παρέλειψε να πει τα θετικά μέτρα που κατήργησε και συγκεκριμένα:

• τη μείωση προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%, που θα ίσχυε από 01/01/2020,

• την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που την παρέπεμψε για μετά το 2023,

• την αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150% και

• τις 10.500 προσλήψεις για την Παιδεία που είχαν προγραμματιστεί για το 2020 και το 2021 καθώς επίσης και τις 15.000 προσλήψεις για την Υγεία στην επόμενη τριετία.»

«Η κάθε κυβέρνηση κρίνεται από την εφαρμογή των εξαγγελιών της και εμείς θα θυμίζουμε συνεχώς την αναντιστοιχία εξαγγελιών και πράξεων αυτής της κυβέρνησης», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η κα. Γεροβασίλη.

«Σήμερα βλέπουμε ότι η ΝΔ, κάνοντας μια μεγάλη “κωλοτούμπα”, έβγαλε τη στολή του Μακεδονομάχου με την οποία δίχασε τον ελληνικό λαό».

Καταλήγοντας επισήμανε πως, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και το 31,5% που έλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως πόλος της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter