Γεροβασίλη: «Δε συμμετέχουμε σε στημένες διαδικασίες που προσβάλουν το Κοινοβούλιο»

Γεροβασίλη: «Δε συμμετέχουμε σε στημένες διαδικασίες που προσβάλουν το Κοινοβούλιο»

Δήλωση σχετικά με την απουσία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από την «ώρα του πρωθυπουργού» την περασμένη Παρασκευή, έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στην “αγωνία” που εξέφρασε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ειδικά για ένα ζήτημα, σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσοιυ, που έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2015.

Η Ο. Γεροβασίλη σημειώνει τα εξής στην ανακοίνωσή της: 

«Σχετικά με την «αγωνία» την οποία εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης για την απουσία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από την «ώρα του πρωθυπουργού» την περασμένη Παρασκευή καλό είναι να γνωρίζει ότι δεν συνηθίζουμε να συμμετέχουμε σε στημένες διαδικασίες που προσβάλουν το Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τίτλο «Ο γόρδιος δεσμός και ο παραλογισμός στο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να λυθεί». Η αγωνία του βουλευτή Αρκαδίας θα ήταν απολύτως λογική εάν μία ημέρα πριν καταθέσει την Επίκαιρη Ερώτηση (25/10) δεν είχε ψηφιστεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλήφθηκε τροπολογία που επιλύει και το τελευταίο ζήτημα σε ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία του βουλευτή ήταν απλά μια «βοήθεια» στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλλιεργήσει ένα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ. Το μόνο που κατάφερε όμως ο κ. Μητσοτακης ήταν να αποκαλύψει την πλήρη ανεπάρκεια της κυβέρνησης του στα θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης και να εξαγγείλει για μια ακόμη φορά έργα που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε έχουν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν δίστασε δε να αναφερθεί σε σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που θα εκπονήσει η κυβέρνηση του, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτός έγινε το 2015, σε συμφωνία με τις Ευρωπαϊκες οδηγίες και εγκρίθηκε από τους θεσμούς που είχαν θέσει αιρεσιμότητα στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια, διότι η χώρα μας δεν είχε εκείνη την περίοδο επαρκή σχεδιασμό.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη αντί κακοστημένων παραστάσεων και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου να προχωρήσει στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων επί ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην κυκλική οικονομία, που είχαν λάβει και τη θετική αξιολόγηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΕΕ.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter