Γεροβασίλη: «Δεν υπάρχει λόγος για κινδυνολογία» σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης

Γεροβασίλη: «Δεν υπάρχει λόγος για κινδυνολογία» σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης

Συζήτηση επερώτησης της Ν.Δ για «διόγκωση του κράτους» στην Βουλή.

Επίθεση στην Ν.Δ για την στάση της στην διαπραγμάτευση, έκανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ‘Ολγα Γεροβασίλη κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή επερώτησης της Ν.Δ για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

«Κάθε φορά που ζητά δηλώσεις υποταγής ο Σόιμπλε το ίδιο κάνετε εσείς» τόνισε η ‘Ολγα Γεροβασίλη προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει λόγος για κινδυνολογία» σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. ‘Όπως τόνισε «προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία υπάρχουν και εργαζόμαστε εντατικά σε αυτή τη κατεύθυνση για να ακολουθήσει σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης, και θα κριθούμε στο τέλος τετραετίας»

Αναφορικά με τις κατηγορίες της Ν.Δ περί διόγκωσης του κράτους η Ο.Γεροβασίλη σημείωσε ότι «δεν είστε διαβασμένοι», τονίζοντας ότι στον κατ εξοχήν δημόσιο τομέα υπάρχει «μείωση 2.195 υπαλλήλους» ενώ στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν γίνει «1.304 προσλήψεις επι τη βαση αμετακλητων δικαστικών αποφάσεων» καθώς και προσλήψεις σε υπηρεσίες «ανταποδοτικού χαρακτήρα» που όμως «δεν υπάγονται στον κανόνα 1 προς 5» για τις προσλήψεις – συνταξιοδοτήσεις του δημοσίου.

Συνολικά η Ν.Δ επικαλέστηκε στοιχεία που διέρρευσαν στον τύπο για προσλήψεις ενώ η Aννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε σε «προσλήψεις που αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης» λέγοντας πως «λυσαλλέα και ξεδιάντροπα διογκώνετε το δημόσιο» και «εκτελείτε σχέδιο άλωσης του κράτους» ενώ «δεν σας ενδιαφέρει η αξιοκρατία».

Μύθευμα το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» περί ασυμβίβαστου

Παράλληλα η Ο.Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με το ότι υπήρχε ασυμβίβαστο μεταξύ της κοινοβουλευτικής της ιδιότητας και του γιατρού συμβεβλημένου με το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μίλησε για «δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας» τονίζοντας πως «το όλο μύθευμα υποστηρίζει ότι υπήρχε ασυμβίβαστο» και «έσπευσαν να το υιοθετήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ-Ποτάμι και λίγο το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα κατέθεσε στην Βουλή 3 γνωμοδοτήσεις, μία από τον Ιατρικό Σύλλογο και δύο από διακεκριμένους συνταγματολόγους σημειώνοντας πως όλες «αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter