Γεροβασίλη: Είμαστε κοντά στην έξοδο από την επιτροπεία

Γεροβασίλη: Είμαστε κοντά στην έξοδο από την επιτροπεία

Βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν την έξοδο από την πολυετή επιτροπεία, επισημαίνει υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε μια πρώτη αποτίμηση των αποφάσεων του eurogroup, τονίζει: “Κάθε διαπραγμάτευση είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, αλλά αυτή τη φορά η χώρα πήρε εκείνο που ήθελε. Δικαιούμαστε τώρα να ελπίζουμε και να μιλάμε για καλύτερες μέρες. Δεν αποκλείεται η ΕΚΤ να αποφασίσει τελικά την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η συζήτηση πια περνά, από τις δεσμεύσεις του προγράμματος, στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, μέσω της ρήτρας ανάπτυξης και της ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας, λέει και υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί κάθε περιθώριο και κάθε εργαλείο που διαθέτει για να επιταχύνει στο δρόμο που κατάφερε να ανοίξει».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, και απαιτούνται τολμηρά μέτρα για την ελάφρυνσή του. “Επιμείναμε στη θέση μας αυτή παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς που δημιουργεί το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τόνισε.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναγνωρίζει μέσω της συνέντευξης της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα στην καθημερινότητα και στη ζωή του τα τελευταία επτά χρόνια, συμπληρώνοντας όμως ότι ως κυβέρνηση “επιμείναμε για μια βιώσιμη και οριστική λύση, που δεν περνά μέσα από συνεχή και αναποτελεσματική αύξηση άμεσων κι έμμεσων φόρων, αλλά περνά μέσα από την μεγέθυνση της πραγματικής οικονομίας, την αύξηση του ΑΕΠ και τη σταθερότητα στο οικονομικό περιβάλλον”.

Παράλληλα η Ολγα Γεροβασίλη στέλνει ηχηρό μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι “η κυβέρνησή μας βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με διάφορα κατεστημένα και έχει αποδείξει ότι δεν έχει εξαρτήσεις από τα κάθε λογής και μεγέθους συμφέροντα που χρεοκόπησαν τη χώρα. Έχουμε, επίσης, αποδείξει ότι υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, χωρίς να καταφεύγουμε σε μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού όπως έκαναν οι προκάτοχοί μας”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter