Γεροβασίλη: Η Ηπειρος θύμα μίας κυβέρνησης άριστης στην αδράνεια και τη λοιδορία

Γεροβασίλη: Η Ηπειρος θύμα μίας κυβέρνησης άριστης στην αδράνεια και τη λοιδορία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποίησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε παρέμβασή της στο Ράδιο Prisma, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι: «Το λοκντάουν ως μοναδική μέθοδος αντιμετώπισης της πανδημίας δείχνει αδυναμία διαχείρισης της κρίσης και των συνεπειών της. Δεν έλαβαν μέτρα προληπτικά αλλά και αναχαιτιστικά της εξάπλωσης του ιού. Ουδένα τετοιο μέτρο έχει ληφθεί για μαζικούς χώρους ως φορείς υπερμετάδοσης του ιού (σχολεία, Μέσα μεταφοράς). Ο έλεγχος της πανδημίας κατά περιοχές θα μπορούσε να δίνει κατά τόπους ιδιαίτερα μέτρα τέτοια ούτως ώστε να μειώνονται και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία. Ουτε αυτό βεβαίως το σκέφτηκε η κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε: «Δεν έκαναν μαζικά στοχευμένα τεστ. Το ποσοστό θνητότητας στη χώρα μας ήταν πολύ αυξημένο σε σχέση με άλλες χώρες. Ο αριθμός των τεστ που διενεργούντο δεν αποτύπωνε την εικόνα της διασποράς του ιού στον πληθυσμό. Άρα το ξαναλέω δε θέλει θυρωρό η χώρα να την ανοιγοκλείνει με λοκντάουν. Χρειάζεται σαφές στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημιας με ενίσχυση της οικονομίας».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι «άριστοι στη λοιδορία» απαριθμώντας τα εξής:

«Λοιδόρησαν την πρόταση Τσίπρα για άρση πατέντας των εμβολίων αντί να αποτελέσουν μία φωνή στην Ευρώπη που διεκδικεί το δικαίωμα στην καθολική πρόσβαση στο εμβόλιο.

Λοιδόρησαν την προτροπή της Ε.Ε. για άμεσες μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις στην οικονομία.

Λοιδόρησαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αλλά και την ανάλογη πρακτική ευρωπαϊκών κρατών για άμεση ενίσχυση επιχειρήσεων και εργασίας και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Λοιδορούν την περιφέρεια και τις τοπικές οικονομίες. Τα προβλήματα στην περιοχή της Άρτας και της Ηπείρου είναι μεγάλα. Η οικονομία βρίσκεται υπό κατάρρευση. Δεν στηρίζεται η αγροτική παραγωγή. Δε στηρίχτηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκατοντάδες θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο.

Εξακολουθούν να λοιδορούν την έννοια του στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των πολυεπίπεδων επιπτώσεών της».

«Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα χωρίς να κάνουν βήμα πίσω στις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους και χωρίς να ανακόπτουν τη φόρα που έχουν πάρει στον αυταρχικό κατήφορο και στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών ελευθεριών κάνοντας την πανδημία ευκαιρία.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βρει χαραμάδα διαφυγής προς εκλογές πουλώντας υποτιθέμενα success story (περί εμβολιασμών-όταν γίνουν, περί χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης-όταν δοθούν). Οι πολίτες ζουν όμως το αδιέξοδο στο οποίο τους οδήγησε. Πληρώνουν ήδη τις επιπτώσεις της μη ορθής διαχείρισης της πανδημίας», σημείωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σε λίγες μέρες δημοσιεύονται οι προγραμματικές θέσεις»

Σε άλλη αποστροφή του λόγου της, αναφορικά με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Μέσα σε ένα ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό ΜΜΕ -συμπορευτών του Μαξίμου (λίστες Πέτσα κ.ό.κ.) και παρά τον περιορισμό της φυσικής επικοινωνίας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να φτάσουμε στους πολίτες. Οφείλουμε να φροντίσουμε τα εργαλεία μας και η φωνή μας να φτάσει στους πολίτες όσο χρειάζεται για να είναι ενημερωμένοι και στη συνέχεια οι ίδιοι θα κρίνουν. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία η οποία έχει ως στόχο την αντιστοίχιση του κόμματος με την κοινωνία η οποία ανακόπηκε λόγω της πανδημίας. Όμως συνεχίζουμε. Σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί το κείμενο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και με βάση αυτό θα απευθυνθούμε στην κοινωνία για την διαμόρφωση μιας ευρείας προοδευτικής συμμαχίας σε προγραμματική βάση».

«Αυτή είναι η απεύθυνσή μας και αυτή είναι η προσπάθεια που θα εντείνουμε προκειμένου να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση πλατιά στην κοινωνία. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και της επανενεργοποίησης των κομματικών μας οργανώσεων ανά περιοχές, ούτως ώστε να μπορέσουμε με σωματεία, με φορείς, με αυτοδιοίκηση να συζητήσουμε τα μεγάλα ζητήματα», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter