Ανακοίνωση της υπουργού

Γεροβασίλη: H ΝΔ ομολόγησε ότι θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία διαδικασία

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή σημερινή συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων των υπουργείων, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει «κομματικούς διορισμούς και καμία διαδικασία».

Αναλυτικά η κ. Γεροβασίλη στη δήλωσή της αναφέρει:

«Η αποκομματικοποίηση της Δημοσίας Διοίκησης, δηλαδή η επιλογή των επιτελικών στελεχών της με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό, αποτελεί βασικό στοιχείο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Κυβέρνησης.

Μετά από 5 μήνες συστηματικής υπονόμευσης της μεταρρύθμισης αυτής από την αξιωματική αντιπολίτευση (μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων), σήμερα επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε επισήμως τη θέση της:

«Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές».

Δηλαδή, η ΝΔ δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής.

Επιτέλους!

Για την Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, αποκομματικοποίηση σημαίνει:

• Διορισμούς σε θέσεις Γενικών Γραμματέων αποκλειστικά πολιτευτών και κομματικών στελεχών.

• Στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης με εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και μόνο.

• Τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αφισοκολλητών σε υψηλές θέσεις ευθύνης, χωρίς διαδικασίες και μετά τα μεσάνυχτα…

• Καρατομήσεις επιτελικών στελεχών, χωρίς καμία απολύτως αιτία πλην της κομματικής ταυτότητας.

Δε διστάζει μάλιστα η ΝΔ να ψέξει και τους ίδιους τους θεσμούς, γιατί υποστηρίζουν την ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Μάλλον, διεθνώς δεν ορίζεται η αποκομματικοποίηση όπως την εννοεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης…».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.