Γεροβασίλη: «Η χώρα δεν θα εκτροχιαστεί ποτέ ξανά, αλλά ούτε θα γυρίσουμε ποτέ πίσω»

Γεροβασίλη: «Η χώρα δεν θα εκτροχιαστεί ποτέ ξανά, αλλά ούτε θα γυρίσουμε ποτέ πίσω»

«Η χώρα από χθες, μετά από οκτώ χρόνια δοκιμασίας, βρίσκεται εκτός μνημονίων. Ήταν μια υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015 και την τηρήσαμε», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας στο εξής, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η χώρα μπορεί να βαδίσει μόνη της ελεύθερα με εθνική αξιοπρέπεια, να χαράξει το δικό της δρόμο, έχοντας πλέον τη θέση που της αρμόζει στο γεωπολιτικό περιβάλλον».

Η ίδια σημείωσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη ένα σχέδιο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο η κυβέρνηση αυτή έχει ετοιμάσει και το έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί παροχολογίας της κυβέρνησης, η Υπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πολλές μέρες πριν αυτή γίνει, προσθέτοντας: «είμαι βέβαιη ότι οι απαντήσεις από την αντιπολίτευση είχαν γραφεί από την προηγούμενη ημέρα του διαγγέλματος».

«Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης –μεταξύ άλλων θλιβερών– χθες; Φαντάζομαι ότι με στεναχώρια είπε πως η χώρα δεν έχει πια φτηνό δανεισμό. Ότι, δηλαδή, η προσδοκία και ο στόχος τους είναι ένα διαρκές μνημόνιο. Αυτά που λένε οι Αυγενάκηδες και Κυρανάκηδες…», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι η Αριστερά ήταν η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα, που κατάφερε το στόχο της εξόδου από τα μνημόνια, περιγράφοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά».

«Κάποιοι αυτό το βλέπουν με μια μίζερη, στείρα αντιπολιτευτική λογική, γιατί μέχρι σήμερα απέτυχαν», παρατήρησε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «είχαμε την πολιτική ευθύνη επί τρία χρόνια να μην εκτροχιάσουμε τη χώρα. Σήμερα έχουμε την ευθύνη η χώρα να εφαρμόσει κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική. Η χώρα δεν θα εκτροχιαστεί ποτέ ξανά πια, αλλά ούτε θα γυρίσουμε ποτέ πίσω. Αυτοί που ονειρεύονται την παλινόρθωση, απλά απατώνται».

Ενόψει της ΔΕΘ, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισήμανε ότι «η προσοχή μας αυτό το διάστημα είναι στραμμένη στην μεσαία τάξη με μέτρα εντός των δυνατοτήτων μας, καθώς έχουμε πλεονάσματα μεγαλύτερα, από αυτά που απαιτούνται».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, «εκτιμώ ότι σήμερα δεν είναι αναγκαίο αυτό το μέτρο», απάντησε σχετικά η κ. Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για απαίτηση του ΔΝΤ που δεν επαληθεύεται από την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

Κληθείσα να σχολιάσει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, «το ελληνικό Δημόσιο θα κάνει προσλήψεις σε κρίσιμους θεσμούς του κοινωνικού κράτους όπως το κάναμε μέχρι σήμερα. Αυτό δεν είναι παροχολογία. Είναι ανάγκη», κατέληξε η Υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter