Γεροβασίλη: Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο Δημόσιο και τους ανθρώπους του

Γεροβασίλη: Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο Δημόσιο και τους ανθρώπους του

Βολές κατά ΝΔ αλλά και ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«Η δική μας ευθύνη είναι να αποκαταστήσουμε στην κοινωνία την εικόνα εμπιστοσύνης απέναντι στο Δημόσιο και τους ανθρώπους του» τονίζει σε συνέντευξή της στην “Νέα Σελίδα”, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, επικρίνοντας, ταυτόχρονα, τη ΝΔ ότι μετέτρεψε την αξιολόγηση σε «όχημα μικροπολιτικής» και της προσέδωσε τεχνητή πολιτική διάσταση και «στρεβλή σύνδεση της έννοιας με τις απολύσεις», αλλά και την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, η οποία «υποστηρίζει την αποχή από την υποχρέωση αξιολόγησης χωρίς επαρκή αιτιολόγηση για το ποια συμφέροντα των υπαλλήλων θίγονται απ’ αυτή. Και, το κυριότερο, χωρίς καμία απολύτως αντιπρόταση».

Η κ. Γεροβασίλη ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, αναφέρθηκε στην κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται η ΕΕ και στην αναγκαιότητα «επικαιροποίησης της ταυτότητάς της», ενώ σε ό,τι αφορά την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είπε ότι συμπεριλαμβανομένης και της στάσης της ΕΚΤ και άλλων ευρωπαϊκών θεσμών, «είναι νωρίς να προεξοφλούμε τις εξελίξεις σε μια πορεία που αφορά συνολικά στο μέλλον της Ευρώπης και είναι απολύτως δυναμική».

Τόνισε ότι προφανώς μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να προσδοκά και να προσελκύει επενδύσεις, υπό τον όρο ότι «θα στηρίζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, θα σέβονται τη συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού, δεν θα θίγουν το φυσικό περιβάλλον και θα απέχουν από πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα περιγράψει την Ελλάδα της επόμενης μέρας μετά την επιτροπεία, σημειώνοντας ότι «έπειτα από δύο επιτυχείς αξιολογήσεις, αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης και δηλώσεις υποστήριξης της μεταρρυθμιστικής μας προσπάθειας, όπως αυτές του προέδρου Μακρόν, βλέπουμε πλέον τον ορίζοντα και την απόσταση για τη λήξη της μνημονιακής περιπέτειας και της χρεοκοπίας να μικραίνουν».

Ερωτηθείσα για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Κεντροαριστεράς, αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σύγκλιση της ελληνικής εκδοχής της κεντροαριστεράς με τις αναζητήσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, πρόσθεσε ότι «προέχει οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στο αίτημα για μια κοινωνική Ευρώπη και μια Ελλάδα χωρίς επιτροπεία, αλλά και για τον παραπληρωματικό ρόλο τους κοντά σε πολιτικές δυνάμεις που προκρίνουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας».

«Συνεπώς, το ερώτημα αφορά στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική μας θέση και στάση είναι καθαρή, σταθερή και αφορά στη λαϊκή πλειοψηφία» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter