Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για τη συνέχιση της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γεροβασίλη: Να μην παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια οι συνδικαλιστές στην πλάτη των πολιτών

Παρεμβάσεις πολιτικών φορέων και μικροπολιτικά παιχνίδια συνδικαλιστών, κατήγγειλε απόψε από την 'Αρτα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι όπως είπε, αρχικά είχαν δει με ενδιαφέρον, την λύση που έδωσε η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε πως είναι κρίσιμο ζήτημα για τους πολίτες, η επερχόμενη υγειονομική βόμβα με την θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες να σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς και απαιτείται υπεύθυνη στάση. Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:

«Η χθεσινή λύση, όφειλε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι σε μία πρώτη φάση έδειξαν να το βλέπουν, να το ακούν, ενώ σε μία δεύτερη φάση κατόπιν παρεμβάσεων πολιτικών φορέων, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία συμπράττοντας σε αυτό που λέει, «στην αναμπουμπούλα κάποιος χαίρεται».

Αυτά είναι κρίσιμα θέματα για τους πολίτες, η θερμοκρασία θα πάει στους 43 βαθμούς και είναι ζήτημα, υγειονομικής βόμβας. Εδώ θα έπρεπε να σταθούν υπεύθυνα οι συνδικαλιστικοί φορείς και να μην παίζουν μικροκομματικά παιγνίδια, στην πλάτη των πολιτών.

Πρόκειται για φανερά παιχνίδια, αυτή δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στη χώρα και στους πολίτες.

Υπάρχει «πεδίον δόξης λαμπρό αντιπολιτεύσεως», αλλά αυτό νομίζω δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Μια εικόνα αποσταθεροποίησης δηλαδή, η οποία προσπαθεί να δημιουργηθεί με το μεγάλο αυτό υγειονομικό ζήτημα», ανέφερε η κ.Γεροβασίλη.

Ωστόσο, η υπουργός διευκρίνισε πως η κυβέρνηση νομοθετεί και ότι η αρμοδιότητα υλοποίησης και εφαρμογής των νόμων ανήκει αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες των Δήμων. «Ο κάθε δήμαρχος μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα νομικά εργαλεία που του παρέχονται. Ο υπουργός, η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στο τι θα κάνει ο κάθε δήμαρχος, απλά δημιουργεί το νομικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο του δίνει την δυνατότητα να ακολουθήσει τις επιλογές που θα αποφασίσει ο ίδιος και το δημοτικό συμβούλιο. Εκτιμώ πως μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση της απεργίας , πέραν της θέσης που θα πάρει το αρμόδιο υπουργείο στο θέμα αυτό, νομίζω ότι και οι Δήμοι και οι δήμαρχοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη, μπορούν να το αντιμετωπίσουν».

Η κ. Γεροβασίλη έστειλε μήνυμα προς τους εργαζόμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι και να μείνει ως μήνυμα, είναι το ότι αυτή η πορεία, είναι η πορεία η οποία θα φέρει το μη επιθυμητό αποτέλεσμα στους ίδιους, να χάσουν τις δουλειές τους, μέσω της ιδιωτικοποίησης η οποία προωθείται με αυτόν τον έμμεσο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.