Γεροβασίλη: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε ψηφίστε μας για να παραγράψουμε τα αδικήματά μας

Γεροβασίλη: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε ψηφίστε μας για να παραγράψουμε τα αδικήματά μας

«Είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο αυτό της Novartis. Αν υπάρχουν ένοχα πολιτικά πρόσωπα, η δικαιοσύνη θα το ερευνήσει. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κουνούν το δάχτυλο και κάνουν καμπάνια με τίτλο “ψηφίστε μας για να παραγράψουμε τα αδικήματά μας από την μια, καθυβρίζοντας και μηνύοντας την δικαιοσύνη από την άλλη, απειλώντας την κυβέρνηση, τους υπουργούς, τους βουλευτές ότι “θα σας πάμε στα ειδικά δικαστήρια”».

 Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα fm».

«Είναι ένας πανικός», πρόσθεσε, «τον οποίο δεν αντιλαμβάνομαι. Και μετά απ’ όλα αυτά, έρχονται να μας πούνε ότι όλη η ιστορία γίνεται για το αν θα θεωρηθούν παραγεγραμμένα ή όχι. Είναι σοβαρή στάση αυτή να συζητήσουμε εάν είναι παραγεγραμμένα ή όχι; Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Το ακούσαμε από τον κύριο Βενιζέλο χθες ότι θα συγκυβερνήσουμε με την Νέα Δημοκρατία και θα φροντίσουμε με βάση την ερμηνεία κυρίως του άρθρου 86. Δηλαδή, ψηφίστε μας στις επόμενες εκλογές για να παραγράψουμε τα αδικήματά μας», επισήμανε ακόμη για το ίδιο θέμα η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με την χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, η υπουργός υπογράμμισε:«Η ΕΛΑΣ σχεδιάζει και επικαιροποιεί σχέδια, αυξάνοντας παράλληλα την εμφανή αστυνόμευση σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Η προσπάθεια είναι διαρκής. Σε άλλη επιχείρηση, πριν από λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή, εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική ομάδα και έγιναν 130 συλλήψεις».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης για το ίδιο θέμα, ότι «η χθεσινή επιχείρηση ήταν προετοιμασμένη και προγραμματισμένη από καιρό και δεν είχε καμία σχέση με την επιχείρηση του Λιμενικού».

Οσον αφορά τον ισχυρισμό ότι «κάποιος ο οποίος σήμερα ηγείται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμποδίζει την Ελληνική Αστυνομία να μην κάνει τη δουλειά της», η υπουργός τόνισε ότι αποτελεί μύθο και μικροπολιτική στάση και πως υπάρχουν και φωνές από την πλευρά συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι σιγοντάρουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, χαρακτήρισε το ζήτημα των Εξαρχείων ως ένα σύνθετο θέμα, το οποίο δεν είναι εύκολο στην αντιμετώπισή του και κυρίως δεν είναι εύκολο όταν αυτό επιχειρείται να αντιμετωπιστεί μόνο από την ΕΛΑΣ. «Η αστυνομία οφείλει να βρίσκεται και δίπλα στον πολίτη, του οποίου απειλείται κάποια στιγμή η ασφάλειά του», είπε η κ. Γεροβασίλη, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την περιοχή του Φιλοπάππου και το Πεδίο του ‘Αρεως, που «σήμερα έχουν αποδοθεί πλήρως και με ασφάλεια στους πολίτες, διότι υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter