Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα.

Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα.

 «Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι οι αυξημένες περιπολίες δυστυχώς κατά τον ίδιο θα έχουν και αυξημένα ατυχήματα. Για αυτή τη δήλωση την οποία χθες αρνήθηκε ο Μητσοτάκης να αποδεχθεί αποκαλώντας ψεύτη τον Πρόεδρο του Σύριζα οφείλει σήμερα να ζητήσει μια συγγνώμη. Χθες έγινε μια θεατρική παράσταση από τον Μητσοτάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο αρνούμενος να αποδειχθεί την αλήθεια, τόνισε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σχετικά με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τη χθεσινή στάση του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Η εποχή που μπορούσε με τη γνωστή γκεμπελική μέθοδο, πες- πες κάτι θα μείνει να διαστρέφει την αλήθεια για το ποιος είναι ψεύτης, ποιος καταστρέφει τη χώρα και ποιος φέρνει προδοτική συμφωνία, πέρασε. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός. Αυτό δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη. Οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα», πρόθεσε η κ. Γεροβασίλη ενώ χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και εξόχως ιδεοληπτικό» το νομοσχέδιο για το προσφυγικό που ήρθε την Πέμπτη στην ολομέλεια της βουλής. 

Αναφερόμενη στην στάση του Πρωθυπουργού κατά την χτεσινή συνεδρίαση της βουλής τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του προς τον κ. Τσίπρα.

Σχετικά με την ευαισθησία περί σημαιών και παρελάσεων υπενθύμισε ότι «για τις συζητήσεις για την Ελληνική σημαία, στην εποχή των συλλαλητηρίων για τη συμφωνία των Πρεσπών, υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούσαν κοντάρια που είχαν πάνω τους ελληνικές σημαίες για να δέρνουν τους αστυνομικούς» ενώ πρόσθεσε πως «και τότε δεν είδα ανάλογη ευαισθησία από τη Νέα Δημοκρατία».

Μιλώντας για την Προανακριτική, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «επιμένουμε στη θέση μας ότι αυτή η επιτροπή από τη στιγμή που έχει συγκροτηθεί και συσταθεί δεν υπάρχει όργανο που να μπορεί να αλλάξει τη σύνθεσή της. Περιμένουμε την απάντηση του Προέδρου της Βουλής στην επιστολή του κ. Τσίπρα με την οποία του εκθέτει το ζήτημα. Το θέμα είναι θεσμικό. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμβατή με τις αρχές της δημοκρατίας. Αυτή η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για εξαίρεση μέλους»

Απαντώντας, στην Μαρία Σπυράκη, η οποία επικαλέστηκε δημοσιεύματα σχετικά με την απάντηση του προέδρου της Βουλής στην επιστολή του Α. Τσίπρα, η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε: «Εκπλήσσομαι που σας είναι γνωστή η απάντηση του προέδρου της Βουλής, ως ρεπορτάζ από εχτές το βράδυ, πριν ακόμα φτάσει στον αποδέκτη της Τα σημειώνουμε όλα αυτά γιατί στο όνομα της επικοινωνίας χάνουμε την ουσία. Οι θεσμοί έχουν σημασία. Εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο υπό διερεύνηση. Η δικαιοσύνη δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία διερεύνησης. Ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί ο λαός έχασε 34 δις από την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης τα προηγούμενα χρόνια»

Τέλος, επεσήμανε ότι «Σκάνδαλο συγκάλυψης λέγεται η σύσταση αυτής της προανακριτικής. Διότι δε θέλει η ΝΔ να αποκαλυφθούν τα στοιχεία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter