Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης ήταν το εμπόδιο στην αξιολόγηση

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης ήταν το εμπόδιο στην αξιολόγηση

Για τη διαδικασία ανάδειξης νέων γενικών γραμματέων, την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τα υπόλοιπα βήματα που προωθούνται στο Δημόσιο, μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Τη θετική πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση αναγνωρίζουν και στην Ευρώπη, υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη, τονίζοντας: «και γι΄αυτό, άλλωστε, έκλεισαν με επιτυχία όλες οι αξιολογήσεις και είμαστε περήφανοι που αυτό ολοκληρώθηκε χωρίς επιπτώσεις, αλλά μόνο με θετικές παρεμβάσεις».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», μιλώντας για την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού κάνει λόγο για «ισοπεδωτικό πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το υπουργείο», τονίζει ότι «υπήρξε υπέρβαση των όποιων φόβων όταν έγινε κατανοητό ότι το δικό μας σύστημα βρίσκεται στη διαμετρικά αντίθετη πλευρά από της ΝΔ» και προσθέτει: «η κυβέρνηση έχει δείξει πως εμπιστεύεται το ανθρώπινο δυναμικό της διοίκησης. Σήμερα, έχουμε μπει στη δεύτερη φάση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και καταγράφεται μαζική συμμετοχή».

Αναφερόμενη στη διαδικασία επιλογής γενικών γραμματέων και στις κρίσεις προϊσταμένων, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «για πρώτη φορά γίνονται από ανεξάρτητα όργανα και δεν είναι της επιλογής του εκάστοτε υπουργού».

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι εκπέμπει «σήμα επέλασης στο κράτος» και προσθέτει ότι «στη ΝΔ δεν μπορούν να φανταστούν ότι οι γενικοί γραμματείς θα επιλέγονται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα. Και επειδή φαντάζονται ότι θα είναι κυβέρνηση, ερμηνεύουν αυτή την κίνηση ως απόπειρα εγκλωβισμού τους».

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη αναφέρεται στον ρόλο του ΑΣΕΠ και επισημαίνει: “Η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης δεν είναι ένα εύκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Πόσo μάλλον όταν αυτή περιλαμβάνει την αποκομματικοποίηση του κράτους και την αντικατάσταση πελατειακών πρακτικών με αδιάβλητες και αξιοκρατικές διαδικασίες. Τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία σε αυτές τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαμε να τις εξασφαλίσουμε χωρίς τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, ως εγγυητή των αδιάβλητων πρακτικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter