Γεροβασίλη: Οι πλειοψηφίες δεν αποφασίζουν με βάση νόμους που εκείνες εφευρίσκουν (Video)

Γεροβασίλη: Οι πλειοψηφίες δεν αποφασίζουν με βάση νόμους που εκείνες εφευρίσκουν (Video)

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Ντόρα Κουτροκόη και Άκη Παυλόπουλο.

«Η επιτροπή ορίζεται με βάση τις προτάσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων και δεν προβλέπεται διαδικασία εξαίρεσης από άλλο κόμμα», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι με τη διαδικασία εξαίρεσης δεν διαφωνεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε την καταψήφιση της πρότασης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ από το ΚΚΕ αλλά και τη διαφωνία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη. Ακόμα και το κόμμα του κ. Βελόπουλου δεν υπερψήφισε την πρόταση.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η υπόθεση της Novartis είναι «ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μετατρέψει σε σκευωρία. Πρόκειται για μία συμπαιγνία μέρους της Νέας Δημοκρατίας και μέρους του ΚΙΝΑΛ».

Στην επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας ότι ένας λόγος εξαίρεσης είναι οι απόψεις που έχουν οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο τόνισε: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το εξετάσει η επιτροπή της Βουλής. Εδώ μιλάμε για αυθαιρεσία της πλειοψηφίας της επιτροπής. Οι πλειοψηφίες δεν αποφασίζουν με βάση νόμους που εκείνες εφευρίσκουν».

Αναφερόμενη στη φημολογία περί αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία ήθελε πολύ να αποχωρήσουμε αλλά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θα υπερασπιστούμε τις θεσμικές διαδικασίες. Θέλουμε να συζητηθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου Νovartis και θα συνεισφέρουμε ώστε αυτό να συμβεί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα εθνικά θέματα επεσήμανε: «Ας φροντίσει η Νέα Δημοκρατία να κάνει τα δέοντα για τα εθνικά συμφέροντα αντί να παρακολουθεί και να σχολιάζει» και υπενθύμισε τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από την ψηφοφορία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter