Γεροβασίλη: Στα 6 ή στα 12 μίλια είναι η «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Γεροβασίλη: Στα 6 ή στα 12 μίλια είναι η «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Δόγμα ακινησίας, διαδοχικές αποτυχίες στις Συνόδους Κορυφής και δυσαναγνωσία επί των τουρκικών κινήσεων προσάπτει στην κυβέρνηση η γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αδιευκρίνιστη παραμένει η «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει δόγμα ακινησίας στα ελληνοτουρκικά αρκούμενη σε αποσπασματικές διπλωματικές κινήσεις. «Αυτή η ακινησία της χώρας έχει αφήσει χώρο στην κλιμακούμενη προκλητικότητα Ερντογάν. Τις δύο διαδοχικές αποτυχίες στις Συνόδους Κορυφής η κυβέρνηση τις ανέγνωσε ως επιτυχία. Αυτή η δυσαναγνωσία αφορά και τις κινήσεις της Τουρκίας. ¨Τους έχουμε νικήσει σε όλα¨ είπε ο κ. Βορίδης και ότι “δεν παράγονται αποτελέσματα”. Μα το Τουρκολυβικό Σύμφωνο είναι αναρτημένο στον ΟΗΕ!» είπε.

Επέκρινε την ΕΕ για τα αργά αντανακλαστικά της, υπογραμμίζοντας ότι η ανάλογη απάντηση σε αυτό το πρόβλημα θα έπρεπε να έχει δοθεί μέσω της διεκδικητικότητας της κυβέρνησης. «Η κυβερνητική ακινησία δεν λειτουργεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων» σχολίασε και εξήγησε πως «εδώ βλέπουμε ότι ευθέως παραβιάζονται δικαιώματα μας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν “κόκκινη” γραμμή της είναι τα 12 μίλια ή τα 6 μίλια».

Υποστήριξε δε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει απαντήσει αν έχουν γίνει τελικώς έρευνες σε απόσταση μικρότερη των 12 μιλίων, κάτι που ενδεχομένως να γνωστοποιηθεί αργότερα και από τρίτα μέρη. «Δεν έχει δεχτεί η κυβέρνηση να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής. Δεν έχει διεκδικήσει κυρώσεις. Αντιθέτως, εκφράστηκε ικανοποίηση από τον πρωθυπουργό όταν η λέξη “κυρώσεις” απουσίαζε από το ευρωπαϊκό κείμενο κατά την πρώτη Σύνοδο και ομολογουμένως υπήρξε λιγότερο ενθουσιώδης έως αμήχανος κατά τη δεύτερη» ανέφερε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους. «Έχει αρκεστεί στα ολίγα της λεκτικής αλληλεγγύης τους» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter