Γεροβασίλη: Στήριξη των κατώτερων και μεσαίων τάξεων εναντίον του δεξιού λαϊκισμού

Γεροβασίλη: Στήριξη των κατώτερων και μεσαίων τάξεων εναντίον του δεξιού λαϊκισμού

Στην ανάγκη αντιμετώπισης του δεξιού λαϊκισμού μέσω της στήριξης των κατώτερων και μεσαίων τάξεων, αναφέρθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Ντουμπάι, όπου διεξάγεται διεθνές συνέδριο με θέμα την διακυβέρνηση.

Η Ο. Γεροβασίλη αναφέρθηκε καταρχήν στην διεξοδική συζήτηση με την ομόλογό της, που διοργανώνει το συνέδριο αυτό, με αντικείμενο «το μέλλον των κυβερνήσεων, αλλά στην ουσία το μέλλον της ανθρωπότητας με τα πολλαπλά προβλήματα και τις μεγάλες αντιθέσεις».

Όπως είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, συζητήθηκε η ευημερία των πολιτών με ορίζοντα 20ετίας, καθώς και η πρακτική που ακολουθούν τα δύο κράτη τα οποία έχουν «τελείως διαφορετικές εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες».

Με αφορμή και εισηγήσεις στο συνέδριο για «δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου στις ‘κατώτερες τάξεις’», η υπουργός είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και την παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε ιδιαίτερα τη χώρα, καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αναρρώσει η χώρα κρατώντας την κοινωνία στα πόδια της με στόχο να εφαρμοστούν διάφορες πρακτικές αναδιανεμητικά.

Επισήμανε επίσης ότι σε σχέση με κράτη όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή ακόμα και ευρωπαϊκές χώρες, περισσότερο μπορούν να γίνουν αντιστοιχήσεις με κοινό στόχο, παρά κοινή διαδρομή.

Ως προς τον κίνδυνο ανόδου του δεξιού λαϊκισμού που επισήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός στην ομιλία του στο συνέδριο, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι αυτή η άνοδος είναι καταστροφική για τη Ευρώπη γιατί η Ευρώπη έχει πολύ πρόσφατες μνήμες από την κυριαρχία του φασισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter