Γεροβασίλη: Συστηματική καταστρατήγηση του κανονισμού της Βουλής από την κυβέρνηση

Γεροβασίλη: Συστηματική καταστρατήγηση του κανονισμού της Βουλής από την κυβέρνηση

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, απέστειλε η Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο κατατέθηκε στις 11 το βράδυ, ως κατεπείγον, χωρίς προηγουμένως να έχει αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης από τη διάσκεψη των προέδρων.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία έχει μπερδέψει την κανονικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ετοιμότητα με την καταστρατήγηση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας, του κανονισμού της Βουλής και πολύ συχνά και του Συντάγματος».

Προσθέτει δε πως: «η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο χθες αργά το βράδυ, με την επιτροπή να το συζητά σήμερα στις 10:00. Είχε αναφερθεί ότι θα έρθει ένα νομοσχέδιο για τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών. Τελικά, ήρθε ένα πολυνομοσχέδιο με ρυθμίσεις που αφορούν οκτώ Υπουργεία, και μάλιστα χωρίς υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ έχει διατάξεις του υπουργείου του, καταστρατηγώντας έτσι κάθε κανονισμό»

«Αν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να καταστρατηγεί τους νόμους, τους κανόνες, και τον κανονισμό της Βουλής στο όνομα μιας ταχύτητας – που για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν προκύπτει καν τέτοια αναγκαιότητα – και να φέρνει συστηματικά νομοσχέδια με τη μορφή του επείγοντος ή του κατεπείγοντος, αυτό είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter