Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για το "επίδομα σφραγίδας"

Γεροβασίλη: Τα fake news βάλλουν κατά της Δημοκρατίας - Να αντιδράσουν οι δημοσιογράφοι

Την ανάγκη να αντιδράσουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στα fake news, ώστε να προστατευθεί η δεοντολογία και το επάγγελμα τους τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "news 247" για το "επίδομα σφραγίδας" που ξεκίνησε από το "Βατράχι" για να αναπαραχθεί από πολλά μεγάλα ΜΜΕ, η πρακτική της μετάδοσης ψευδών και προπαγανδιστικών ειδήσεων «βάλλει κατά της Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη», καθώς είναι διαφορετικό ζήτημα η κριτική και διαφορετικό η μετάδοση ψευδών ειδήσεων.

«'Όλοι οι πρόθυμοι χωρίς να επεξεργαστούν την είδηση, χωρίς να ψάξουν από που προήλθε, χωρίς διασταύρωση έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι στόχος ήταν η κυβέρνηση, το Υπουργείο και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως σημείωσε, το πλέον ανησυχητικό ήταν πως, ενώ υπήρξε διάψευση από το Υπουργείο και πολλά διαδικτυακά μέσα απέσυραν την "είδηση", εντούτοις υπήρξαν Μέσα Ενημέρωσης που «θεωρώντας ότι θα μπορούσε η είδηση να γίνει πραγματικότητα συνέχισαν να την δημοσιεύουν μαζί με την διάψευση».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.