Γεροβασίλη: Τώρα έχουμε Γκοτζαμάνηδες των sms

Γεροβασίλη: Τώρα έχουμε Γκοτζαμάνηδες των sms

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στις φιλοδοξίες του και στις ακροδεξιές επιλογές ηγετικών στελεχών του κόμματός του», ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«Ο κ. Μητσοτάκης μπέρδεψε ασφαλίτικες πρακτικές του παρελθόντος με την ασφάλεια των πολιτών. Κάποτε ήταν το τρίκυκλο Γκοτζαμάνη και κάλυψη των παρακρατικών. Τώρα έχουμε Γκοτζαμάνηδες των sms, Γκοτζαμάνηδες τεχνολογικούς», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη στοχοποίηση βουλευτών που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι αυτές οι παρακρατικές πρακτικές δεν βρίσκουν δρόμο να περάσουν. «Όποιοι και αν είναι αυτοί που τις υποκινούν ή τις σιγοντάρουν, η Αστυνομία, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχουν ήδη στα χέρια τους και άτομα και στοιχεία», είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Γίναμε μάρτυρες αυτές τις μέρες, ενορχηστρωμένων παρακρατικών πρακτικών με ύβρεις, απειλές εναντίον βουλευτών και των οικογενειών τους. Στέλνουν μηνύματα του τύπου “θα βρεις το κεφάλι σου στο παγκάκι”, “μην τολμήσεις, θα μαρτυρήσεις”, “θα σε σκοτώσουμε”, φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια και αφισοκολλήσεις, με ανάλογο περιεχόμενο», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει κάποια στελέχη της παράταξής του να υποκινούν και να υποδαυλίζουν πράξεις βίας εναντίον βουλευτών και των οικογενειών τους και σιωπά. Δεν τις καταδικάζει. Θα εξαιρέσω την κ. Μπακογιάννη, το έκανε σήμερα. Έχει μεγάλη σημασία να το πει αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ».

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η Βουλή θα κληθεί να πάρει μια ιστορική απόφαση για μια Συμφωνία που εξασφαλίζει πολλά περισσότερα από την εθνική γραμμή του ενός ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. «Είναι μια Συμφωνία που βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό. Οι γείτονες μας έχουν αλλάξει Σύνταγμα, όνομα, σύμβολα. Με τη συνταγματική αλλαγή δεν μπορούν να θέτουν θέμα μειονότητας και αναγνωρίζουν τα σύνορα. Είναι μια συμφωνία που αναβαθμίζει καταφανώς τη χώρα μας και το γεωστρατηγικό της ρόλο, συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής και προωθεί μια θετική ατζέντα στη συνεργασία, ανάμεσα στις κοινωνίες των δύο χωρών. Δίνει οριστική λύση γύρω από το οποίο στρουθοκαμήλιζαν για δεκαετίες, εναλλασσόμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε ένα πρόβλημα που η κυβέρνηση είχε το σθένος, το κοίταξε κατάματα, με άξονα την εθνική γραμμή, με αντιεθνικιστική αντίληψη και όρους εθνικού συμφέροντος», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενη στον τομέα ευθύνης της, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε όλη την επικράτεια και στην Αθήνα που θεωρείται από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter