Γεροτζιάφας για κορονοϊό: Όσο γρηγορότερα το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα

Γεροτζιάφας για κορονοϊό:  Όσο γρηγορότερα το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα

Στην ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν ένα lockdown σε ολόκληρη την Ελλάδα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα αναφέρθηκε ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας τονίζοντας παράλληλα πως το σύστημα ιχνηλάτησης έχει καταρρεύσει. 

«Η εξέλιξη της πανδημίας σε Γαλλία και Ελλάδα είναι σχεδόν παράλληλη» επισήμανε ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV και πρόσθεσε πως «όσο γρηγορότερα γίνει το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα».

Παράλληλα, επισήμανε πως εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων έχει καταρρεύσει το σύστημα ιχνηλάτησης, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο του κορονοϊού και τόνισε, χαρακτηριστικά: «Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα έχουμε πρόβλημα».

Όσον αφορά στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Γεροτζιάφας τόνισε πως «πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το υγειονομικό προσωπικό στην Ευρώπη. Να περιθάλπονται νωρίς οι άνθρωποι, ώστε να μην καταλήγουν στην εντατική… Δεν έχουμε χρόνια για να το μαζέψουμε. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα». Επίσης, σχετικά με το πότε θα καταστεί εφικτός ο εμβολιασμός του πληθυσμού, απάντησε πως αυτό θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2021.

Αναφορικά με την ανοσία της αγέλης σημείωσε πως εάν επιλεγεί αυτή η διαδικασία, «θα καταδικάσουμε σε θάνατο χιλιάδων ανθρώπων», ενώ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, είπε: «Μεγάλο θέμα τα σχολεία, δεν μπορείς να τα κλείσεις, τα παιδιά θα μείνουν αμόρφωτα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter