Γεροβασίλη: «Αν ίσχυε η εικόνα των δημοσκοπήσεων ο κ. Μητσοτάκης θα είχε κάνει εκλογές… προχθές»

Γεροβασίλη: «Αν ίσχυε η εικόνα των δημοσκοπήσεων ο κ. Μητσοτάκης θα είχε κάνει εκλογές… προχθές»

«Οι δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα σε πρώιμο χρόνο στον εκλογικό κύκλο, είναι χρήσιμες ως εργαλεία καταγραφής τάσεων. Και αυτές κάνουν σαφές, πως εδώ και καιρό, τα παραμύθια για τον πρίγκηπα – σωτήρα – επιτελάρχη – στρατηλάτη κ. Μητσοτάκη πλέον δεν τα πιστεύουν ούτε τα βρέφη», σημείωσε η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ieidiseis.gr και τον Βασίλη Σκουρή.

«Το μόνο βέβαιο είναι πάντως πως αν ίσχυε η εικόνα των δημοσκοπήσεων ο κ. Μητσοτάκης θα είχε κάνει εκλογές …προχθές. Τα έχει κάνει όλα τα υπόλοιπα. Δεν ήθελε να μπούμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και διαρρέει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του. Αναγγέλλει υποψηφιότητες βουλευτών του εδώ και μια διετία. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος δεν κρατιέται», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Όσον αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών του 2023, η γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος τόνισε:

«Είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας και τις προγραμματικές προτεραιότητές μας. Η απλή αναλογική είναι εργαλείο συναινέσεων και λογοδοσίας. Βέβαια, αυτές οι έννοιες είτε μπορεί να είναι άγνωστες, είτε ενδεχομένως να προκαλούν αλλεργία σε κόμματα που έχουν αδελφοποιηθεί με εκείνο του κ. Πούτιν. Πάμε στις εκλογές με ένα και μόνο πραγματικό δίλημμα. Από τη μία, την παραμονή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία, και παραμονή της χώρας και των πολιτών στο φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης, του αυταρχισμού και της λεηλασίας των δημόσιων πόρων και του δημόσιου χρήματος. Από την άλλη, τη δυνατότητα να «γυρίσουμε το τιμόνι» προς την πρόοδο, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, προτού πέσει και ο τελευταίος «φερετζές» της δεξιάς, πριν ξεπουληθούν τα πάντα και πριν χάσει η χώρα και η κοινωνία μία ακόμη ευκαιρία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε αυτές τις εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα. Θα παραλάβει τη χώρα και την κοινωνία σε μία τραγική κατάσταση που επιβαρύνεται καθημερινά. Κάθε κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικό, σοσιαλιστικό, αριστερό, οφείλει να αντιληφθεί τα όσα διακυβεύονται στη χώρα μας και στον κόσμο, και να αναλάβει τις ευθύνες του. Υπάρχει σημείο προοδευτικής προγραμματικής τομής και οφείλουμε να το αναζητήσουμε και να το υλοποιήσουμε, προς όφελος της κοινωνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter