Γεροβασίλη: Επείγει η ανασύνταξη, να πέσουν οι τόνοι από όλους (Video)

Γεροβασίλη: Επείγει η ανασύνταξη, να πέσουν οι τόνοι από όλους (Video)

«Την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι από όλους» υπογράμμισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε με θέμα τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Action24, τόνισε: «Έχουμε άλλωστε εκπαιδευτεί να συνθέτουμε μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σκληρά διλήμματα στην εποχή των μνημονίων» ανέφερε η πρώην υπουργός δίνοντας βάρος στην κρισιμότητα ύπαρξης ενός παραγωγικού πολιτικού διαλόγου αντί της άτακτης αντιπαράθεσης που κυριαρχεί αυτόν τον καιρό στη δημόσια σφαίρα, με την κριτική να ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής διαφωνίας. Τόνισε δε ότι «οι τόνοι πρέπει να πέσουν εκατέρωθεν» παρατηρώντας ωστόσο ότι «ο Πρόεδρος δεν ήταν εκείνος που σήκωσε, αλλά εκείνος που αντέδρασε στους υψηλούς τόνους».

Κληθείσα να σχολιάσει τις παραπομπές, διαμήνυσε: «Ευκταίο θα ήταν να μην ‘χρειάζονται πειθαρχικά’. Όμως, επειδή κυρίως στις δύσκολες στιγμές για να είμαστε χρήσιμοι πρέπει να είμαστε αληθινοί, και επειδή δεν αρέσκομαι ποτέ σε μισόλογα, εκτιμώ ότι οι λόγοι της παραπομπής στέκουν. Αυτά τα λέω σεβόμενη απολύτως τους συντρόφους μου με τους οποίους έχουμε συμπορευτεί χρόνια τώρα. Ωστόσο, σε ένα συγκροτημένο και δομημένο κόμμα με δημοκρατικές λειτουργίες οι αποφάσεις λαμβάνονται πλειοψηφικά και ευνόητο είναι ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές. Προηγήθηκαν άλλωστε εκλογές βασισμένες στις καταστατικές μας αποφάσεις που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριό μας» συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη ως εκ τούτου, πρόκειται για μία δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση που δεν μπορεί να μας γυρνάει πίσω. Βεβαίως, οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν ως προς τον τρόπο εκλογής του προέδρου από τη βάση μπορούν να συζητηθούν σε ένα επόμενο συνέδριο».

.

Πρόσθεσε επίσης: «Το στοίχημα της μεγάλης συμμετοχής στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές που κερδήθηκε, δεν πρέπει να χαθεί» υπογράμμισε στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη εστιάζοντας όχι μόνον στο αριθμητικό κομμάτι αλλά και σε εκείνο των προσδοκιών και της ελπίδας που γεννήθηκαν στον κόσμο για συντεταγμένη και δυναμική αντιπολίτευση με στόχο την μελλοντική προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου: «Αίτημα των ανθρώπων αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει αυτό που συμβαίνει σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ. Δίπλα μας έχουμε πόλεμο, έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος με την επίσκεψή του και τις δηλώσεις του στο Ισραήλ σήμανε υποχώρηση από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική την οποία ακολουθούσε η χώρα μας. Υπάρχει παράλληλα η ακρίβεια που συνθλίβει τα νοικοκυριά. Εν ολίγοις, τα προβλήματα οξύνονται και μέσα σε αυτό το μήνα έχουν παραχθεί αποτελέσματα πολιτικής από την κυβέρνηση που είναι καταστροφικά και για τους πολίτες και τη χώρα».

Ερωτηθείσα για τις θέσεις που έχει διατυπώσει δημοσίως ο νέος πρόεδρος η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι αφενός ότι «υπήρξαν κάποιες εκπλήξεις όχι ευχάριστες» παράλληλα όμως «δικαιούται προφανώς μία πίστωση χρόνου» στην οποία συναίνεσαν τα μέλη που τον εξέλεξαν. Άλλωστε, συμπλήρωσε, «έχουμε νέο πρόεδρο, όχι νέο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξακολουθεί να λειτουργεί με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου του συνεδρίου. Εξακολουθούμε να ασκούμε αντιπολίτευση καθημερινά με βάση τις αρχές και τις θέσεις που έχουμε συνομολογήσει». Επιπροσθέτως, συνέχισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι μονοπρόσωπο κόμμα. Υπάρχουν όργανα οι συνεδριάσεις των οποίων έχουν δρομολογηθεί ακριβώς για να συζητηθούν σοβαρά πολιτικά ζητήματα και να δρομολογηθεί στους τρεις επόμενους μήνες ουσιαστικός προσυνεδριακός διάλογος πριν την πραγματοποίηση του συνεδρίου μας τον επόμενο Φεβρουάριο»

Μιλώντας για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως αποτυπώθηκαν στην τελευταία δημοσκόπηση, η Αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως δεν είναι ευχάριστα χωρίς όμως να αποτελούν έκπληξη. Όπως επισήμανε, είναι επείγον αυτή τη στιγμή είναι να ανασυνταχθούμε γρήγορα και να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τα μείζονα θέματα που πλήττουν την κοινωνία για να μας εμπιστευτεί ξανά και να ακουμπήσει πάνω μας».

Επίσης, αναφορικά με το αν είναι αναγκαία η παρέμβαση Τσίπρα ως εγγυητή της ενότητας, η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι «ορθώς επέλεξε την ουδετερότητα ο Α. Τσίπρας ο οποίος αποχώρησε αφήνοντας ένα κόμμα συγκροτημένο και έτοιμο να εκλέξει το νέο του πρόεδρο. Αν τώρα εμείς δεν τα καταφέρουμε σίγουρα δεν θα φταίει εκείνος! Διότι ακούω το εξής παράδοξο στην συζήτηση των ημερών: Για το παρελθόν φταίει ο Τσίπρας, για το μέλλον θα φταίει ο Τσίπρας και για το παρόν -αν δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε το πρόβλημα- θα συμβεί επειδή δεν παρεμβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας».

Εν κατακλείδι, παρατήρησε ότι «θα ήταν χρήσιμο να μπουν κάποια όρια και κυρίως να στρέψουμε το βλέμμα στους εαυτούς μας αντί να το έχουμε κρεμασμένο πάνω σε έναν άνθρωπο ο οποίος, το δίχως άλλο, αποτελεί σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο, όχι όμως άλλοθι για την όποια δική μας αδυναμία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter