Γεροβασίλη για φωτιές: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, η Κυβέρνηση;

Γεροβασίλη για φωτιές: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, η Κυβέρνηση;
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πραγματοποιεί η Όλγα Γεροβασίλη.
Η κ. Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στο Facebook, τονίζει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «αντί να ενισχύσει την Πυροσβεστική αποδυνάμωσε την ΕΜΑΚ εν μέσω αντιπυρικής περιόδου».
Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Τα ενεργά μέτωπα είναι πολλά και η κατάσταση κρίσιμη.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στο πλευρό των πυρόπληκτων συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σε όλη την Ελλάδα. Στους Πυροσβέστες, τα στελέχη των Σ.Α. και Ε.Δ. αλλά και τους εθελοντές που επιχειρούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε την Πυροσβεστική σε προσωπικό, μονιμοποίησε 2.200 Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, αποκαθιστώντας τις αδικίες των προηγούμενων Κυβερνήσεων σε βάρος τους, προσέλαβε ακόμη 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και διπλασίασε σχεδόν τους εποχικούς σε 2.250.

Εξασφάλισε, με δικαίωμα προαίρεσης, επιπλέον του εθνικού στόλου, 6 ελικόπτερα βαρέως τύπου και 12 μεσαίου τύπου κατ’ έτος και μέχρι το 2023.

Φρόντισε για την συστηματική εφεξής ενίσχυση της Πυροσβεστικής με προσωπικό μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Παρέδωσε το σύστημα λειτουργίας του ευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτων αναγκών #112 σε δοκιμαστική λειτουργία.

Κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την Πολιτική Προστασία με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και Πρωτόκολλα Συντονισμού.

Η Νέα Δημοκρατία απ’την άλλη έφερε έναν ανεφάρμοστο νόμο (ν.4662/20), τον οποίο η ίδια ανέστειλε, προκαλώντας επιχειρησιακό χάος, όπως είχαμε προειδοποιήσει.

Δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για εποχικούς πυροσβέστες σε αρκετές περιοχές.

Αντί να ενισχύσει την Πυροσβεστική αποδυνάμωσε την ΕΜΑΚ εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, αντικαθιστώντας στελέχη και μη φροντίζοντας για την έγκαιρη εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων σε αυτή.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ.

Η Κυβέρνηση;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter