Γεροβασίλη για σκάνδαλο Πάτση: Μία διαγραφή δεν φέρνει την κάθαρση

Γεροβασίλη για σκάνδαλο Πάτση: Μία διαγραφή δεν φέρνει την κάθαρση

«Μία διαγραφή δεν φέρνει την κάθαρση στην θεσμική έκπτωση την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβάλει στο πολίτευμα και στους πολίτες» τόνισε ο Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το σκάνδαλο Πάτση, αλλά και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η οποία ήρθε με καθυστέρηση και συνέχισε λέγοντας πως «Όσο για το «έγκαιρο και ουσιαστικό» των ανακλαστικών Μητσοτάκη είναι κενός λόγος και μακρινή ανάμνηση των αρχικών πανηγυρικών δηλώσεων του περί επιτελικού κράτους και αριστείας».

Η ίδια παράλληλα μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», θύμισε ότι η υπόθεση Πάτση είναι σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων εδώ και δύο χρόνια, ενώ σημείωσε πως έχει κατατεθεί ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την οποία ο υπουργός κ. Πιερρακάκης, ουδέποτε απάντησε, ως αρμόδιος υπουργός «παρά τις διαψεύσεις από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας», όπως τόνισε.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως το θέμα ήταν γνωστό «αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι ως εκ τούτου αναγκάσθηκε η κυβέρνηση να δράσει « ακαριαία» καλύπτοντας για μία ακόμη φορά κάτω από το χαλί τα κρίσιμα ζητήματα».

«Μιλάμε για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που γνωρίζει, ανέχεται και συγκαλύπτει. Αν δεν έχετε κάτι να καταγγείλετε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μην επιχειρείτε γενικεύσεις, υπονοούμενα και συμψηφισμούς» σημείωσε η ίδια.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι τα ζητήματα ηθικής και νομικής τάξεως είναι διαχρονικά και απασχολούν την εκάστοτε κυβέρνηση και στην αναφορά της περίπτωσης της κυρίας Αντωνοπούλου υπουργού Εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία λάμβανε επιδόματα κατοικίας η Όλγα Γεροβασίλη αφενός διαφώνησε επί της ισοπεδωτικής αρχής την οποία έθεσε ο δημοσιογράφος, ότι δηλαδή αυτά πάντα συμβαίνουν.

«Αναφέρεστε σε απολύτως διαφορετικά και κυρίως μη συγκρίσιμα πράγματα. Η κυρία Αντωνοπούλου λάμβανε το επίδομα στέγης το οποίο νομίμως λαμβάνουν βουλευτές και υπουργοί. Το γεγονός ότι είχε «ακίνητα σε όλον τον κόσμο» όπως λέτε δεν είναι κάτι νομικά ή ηθικά επιλήψιμο. Δεν ποινικοποιείται η ακίνητη περιουσία. Και ο κ. Μητσοτάκης έχει «ακίνητα σε όλο τον κόσμο» όμως δεν είδα να αποποιείται του μισθού του.

Εν πασει περιπτώσει εδώ δεν χωρά συμψηφισμός. Δεν μπορεί να γενικεύει κανείς τη συζήτηση και να μιλά για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Μιλάμε για την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η οποία γνωρίζει τα θέματα του κ. Μαραβέγια και του κ. Πάτση και βεβαίως την ευθύνη του εποπτεύοντος υπουργού των ΕΛΤΑ, του κ. Πιερρακάκη» επισήμανε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε άλλο σημείο, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «έχουμε να κάνουμε με βιομηχανία θεσμικών ατοπημάτων από κυβερνητικά στελέχη.  Εδώ τρέχουν εκατομμύρια. Ο κ. Μαραβέγιας εντάχθηκε προφανώς μετά από έγκριση αρμόδιου υπουργού ανάπτυξης του κ. Γεωργιάδη. Εδώ ο κ. Πάτσης, κουμπάρος του κ. Πέτσα κερδοσκόπησε πάνω στον πόνο πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους. Και εισέπραξε 1.000.000 ευρώ από τα ΕΛΤΑ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου έχει δικηγορική εταιρεία όπως δικαιούται νομίμως, ωστόσο όπως είπε «Η δικηγορική του εταιρεία δεν δικαιούται να εισπράττει από συμβάσεις με το δημόσιο. Δεν δικαιούται να λάβει χρήματα ούτε από τα ΕΛΤΑ, ούτε από το νοσοκομείο Γρεβενών, ούτε απ το Καστοριάς, ούτε από την υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας».

«Δεν γνώριζε ο κ. Πιερρακάκης ότι τα ΕΛΤΑ λάμβαναν νομικές συμβουλές από δικηγορική εταιρεία βουλευτή; Ας βγει να πει δεν το ήξερε. Και όχι να λέει ότι δεν είναι ο εποπτεύων υπουργός, διότι είναι. Στη Διάυγεια αναγράφονται οι αρμοδιότητες του κάθε υπουργού και του κάθε υπουργείου. Εκεί θα δείτε το όνομα του κ. Πιερρακάκη» τόνισε.

«Αν έχετε κάτι να καταγγείλετε κάτι για για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να το κάνετε. Αν δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο τότε μην γενικεύετε, μην υπονοείτε και μην επιχειρείτε συμψηφισμούς», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον συνομιλητή της δημοσιογράφο ο οποίος μετά τον ατυχή παραλληλισμό Πάτση Αντωνοπούλου άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που αφορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ πρόκειται για βιομηχανία θεσμικών ατοπημάτων από κυβερνητικά στελέχη» σημείωσε κλείνοντας η κ. Γεροβασίλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter