Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπεύθυνη που 1002 παιδιά στην Άρτα μένουν εκτός των vouchers του ΕΣΠΑ

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπεύθυνη που 1002 παιδιά στην Άρτα μένουν εκτός των vouchers του ΕΣΠΑ

«1.002 παιδιά στην Άρτα, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρότι ικανοποιούσαν όλα τα κριτήρια του προγράμματος και οι γονείς τους είχαν υποβάλλει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών», επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με την εξαίρεση 1002 παιδιών από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ΚΔΑΠ.

«Στην εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν, σημασία έχει, όπως δήλωσε ο κ. υπουργός επί της Αναπτύξεως, ότι ο κ. Μητσοτάκης «ανεβάζει την Ελλάδα», γι’ αυτό διεθνείς ποδοσφαιριστές, εγνωσμένης αξίας, επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας» συμπληρώνει σκωπτικά η Όλγα Γεροβασίλη και καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να καλύψει το ποσό των σχετικών αιτήσεων.

«Πρόκειται για ποσό σαφώς μικρότερο από αυτό των αλήστου μνήμης «Σκόιλ Ελικικού», που, όμως, αυτή τη φορά θα ωφελήσει την κοινωνία και όχι τους «κολλητούς»», σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

1.002 παιδιά στην Άρτα, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μένουν εκτός του προγράμματος των vouchers ΕΣΠΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρότι ικανοποιούσαν όλα τα κριτήρια του προγράμματος και οι γονείς τους είχαν υποβάλλει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Εκατοντάδες οικογένειες νέων εργαζόμενων γονιών βλέπουν να τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και προϋπολογισμός, μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας ανασφάλειας, αλματώδους ακρίβειας και ασφυκτικών εργασιακών συνθηκών.

Παρά ταύτα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! Στην εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν, σημασία έχει, όπως δήλωσε ο κ. υπουργός επί της Αναπτύξεως, ότι ο κ. Μητσοτάκης «ανεβάζει την Ελλάδα», γι’ αυτό διεθνείς ποδοσφαιριστές, εγνωσμένης αξίας, επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας!

Επειδή, όμως, η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας δεν σηκώνει αστεϊσμούς, ούτε ωραιοποιείται με γραφικότητες στα πάνελ, η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κοινωνίας με σοβαρότητα.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑΣΙΚ), με μία επιπλέον ενίσχυση του προϋπολογισμού κατά 50.000.000€, μπορεί να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων, και τα 84.200 παιδιά που μένουν εκτός Προγράμματος, για όλη τη χρονιά 2022 – 2023.

Πρόκειται για ποσό σαφώς μικρότερο από αυτό των αλήστου μνήμης «Σκόιλ Ελικικού», που, όμως, αυτή τη φορά θα ωφελήσει την κοινωνία και όχι τους «κολλητούς».

Ας το πράξει αυτό, έστω για μία φορά η κυβέρνηση. Έστω και αν είναι για να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη, τώρα που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ,  να επαίρεται ότι δίνει βαρύτητα στην επίλυση του δημογραφικού και στη στήριξη των νέων ζευγαριών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter