Γεροβασίλη: Οφείλουν να απολογηθούν Μητσοτάκης – Καραμανλής και οι συναρμόδιοι υφυπουργοί

Γεροβασίλη: Οφείλουν να απολογηθούν Μητσοτάκης – Καραμανλής και οι συναρμόδιοι υφυπουργοί

«Σήμερα 8 Μαρτίου την ημέρα της γυναίκας, είναι γενική απεργία και μέρα μαζικών κινητοποιήσεων πανελλαδικά. Είναι μέρα πένθους και σεβασμού απέναντι σε όσους χάθηκαν και στους δικούς τους. Είναι ημέρα διαμαρτυρίας και απαίτησης. Και η απαίτηση είναι αλήθεια και δικαιοσύνη» αυτό τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρέμβαση της η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με την εισήγηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, για την τραγωδία στα Τέμπη η Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι «απ’ότι κατάλαβα, δεν είναι αρμόδιος για όλο το υπουργείο Υποδομών, αλλά για να διερευνήσει. Ότι ήρθε εδώ για να συντονίσει το τι θα γίνει και πώς θα γίνει με την περίφημη ελέγχουσα επιτροπή την οποία -ως μη όφειλε να κάνει με τέτοιο τρόπο- διόρισε ο ελεγχόμενος κ. Μητσοτάκης, «δίπλα» στην οποία όπως μας είπε ο κ. Σκέρτσος θα δουλέψει η δικαιοσύνη!» ανέφερε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και αμείλικτα.

«Ο επί τετραετία υπουργός Υποδομών & Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και παραιτηθείς κ. Καραμανλής οφείλει απαντήσεις» ανέφερε η ίδια και κάλεσε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

«1. Γιατί προσέλαβε παρανόμως τον σταθμάρχη;

2. Γιατί σταμάτησε η λειτουργία του κέντρου της Λάρισας αλλά και του δευτεροβάθμιου κέντρου ελέγχου στην Αθήνα επί των ημερών του;

3. Γιατί άλλαξε τη σύμβαση του 2021 -κατά το έτος 2022- η οποία δέσμευε την ιδιωτική εταιρεία σε επενδύσεις 700 εκ ευρώ και αντιστοίχως το ελληνικό δημόσιο να υλοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας;

4. Γιατί απάλλαξε την εταιρεία από 600 περίπου εκατομμύρια επενδύσεων και ταυτόχρονα και το ελληνικό κράτος από την υποχρέωση να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας;» 

«Αυτές είναι ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί. Και αποτελεί μείζον ζήτημα το οποίο δεν συγκαλύπτεται με κανέναν κυβερνητικό είτε επικοινωνιακό είτε πολιτικό χειρισμό πληθώρα των οποίων ζήσαμε εδώ και μία εβδομάδα: Ούτε με την πρωθυπουργική αναγωγή στο «τραγικό ανθρώπινο λάθος», ούτε με την παραίτηση του κ. Καραμανλή ο οποίος ανέλαβε την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» και διαφεύγοντας από αυτήν και καταφεύγοντας στον πολιτικό στίβο για την επανεκλογή του, ούτε με τον αυθαίρετο διορισμό της ελέγχουσας επιτροπής από τον ελεγχόμενο», ούτε με τις συγγνώμες εκ μέρους όλων για να διαχυθούν οι ευθύνες της δικής του κυβέρνησης μέσα στον χρόνο, ούτε με την πρόσφατη απρόκλητη παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη!» σημείωσε με νόημα η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οφείλουν να απολογηθούν και να απαντήσουν υπουργοί και υφυπουργοί της τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν καταφεύγουν στο «όλοι το ίδιο είμαστε», ίσως εξυπηρετεί προς στιγμήν τη Νέα Δημοκρατία σίγουρα όμως δεν εξυπηρετεί ούτε την τάξη πραγμάτων ούτε τη δημοκρατία. Με προσπάθειά τους να εξισώσουν όλες διαφορετικές πολιτικές και τις ιδεολογικές διαφορές σε ένα κοινό παρανομαστή ανοίγουν δρόμους εξαιρετικά σκοτεινούς» ανέφερε και εξήγησε τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«· Παραλάβαμε τη σύμβαση του 2007 (σύστημα φωτοσήμανσης) και 2014 (τηλεδιοίκηση); Ναι!

· Υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές οι οποίες χρειάζονται ώστε να τοποθετηθούν επάνω τα συστήματα ασφάλειας; Όχι!

· Τις ολοκλήρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Ναι!

· Δηλαδή, κατασκεύασε την διπλή γραμμή του σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα –Θεσσαλονίκη; Ναι!

· Ολοκληρώθηκε η ηλεκτροδότηση; Ναι!

· Ολοκληρώθηκαν σήραγγες χιλιομέτρων και γέφυρες πάνω από τα ρήγματα; Ναι!

· Αφού φτιάξαμε την υποδομή παραδώσαμε υλοποιημένο στο 68% το έργο της τηλεδιοίκησης; Ναι!

· Παραδώσαμε την τελευταία συμπληρωματική σύμβαση την οποία όχι μόνον δεν υλοποίησε ο κ. Καραμανλής αλλά την άλλαξε το 2022, χαρίζοντας εκατομμύρια επενδύσεων στην ιδιωτική εταιρεία και ταυτόχρονα «απαλάσσοντας» το δημόσιο έργα ασφαλείας; Ναι!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter