Γεροβασίλη: Παλινόρθωση κομματικού κράτους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Γεροβασίλη: Παλινόρθωση κομματικού κράτους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Για κυβερνητική απόπειρα «παλινόρθωσης κομματικού κράτους» κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζοντας πως η κατάργηση των Γενικών Γραμματέων στην αποκεντρωμένη διοίκηση ουσιαστικά αντανακλά στον πελατειακό χαρακτήρα που προσπαθεί να φορέσει η Νέα Δημοκρατία στους θεσμούς.

«Δια στόματος Βορίδη εξαγγέλθηκε μάλιστα ότι επιστρέφουν οι διορισμένοι από την Κυβέρνηση Γενικοί Γραμματείς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Πολιτικά κομματικά στελέχη, δηλαδή, στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ως το μακρύ χέρι του Κράτους στην Αυτοδιοίκηση πάνω κι απ’ τους αιρετούς!», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για τις θέσεις διορισμένων Γενικών Γραμματέων – κομματικών στελεχών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που καταργήθηκαν πριν 7 χρόνια, με τον ν. 4325/2015 του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κομματικές αυτές θέσεις αντικαταστάθηκαν τότε από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων, οι οποίοι επιλέχθηκαν με κρίσεις και προέρχονταν από το υπηρεσιακό δυναμικό», συνεχίζει θεωρώντας πως η συγκεκριμένη απόφαση της γαλάζιας κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια της ευρύτερης απόπειρας για την οικοδόμηση του επιτελικού κράτους.

«Όπως, όμως, με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (ν.4622/2019), η Κυβέρνηση επιχείρησε την αντιμεταρρύθμιση στον ν. 4369/2016 του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκομματικοποίηση του Κράτους, έτσι συνεχίζει και σήμερα. Όπως κατήργησε τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, μηδενίζοντας δουλειά μηνών του ΑΣΕΠ και του ΕΣΕΔ στην αξιολόγηση πάνω από 7.000 αιτήσεων για τις θέσεις αυτές και θεσπίζοντας ταυτόχρονα τόσο θέσεις “υπηρεσιακών” Γενικών Γραμματέων όσο και πολιτικά τοποθετούμενων Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία, έτσι συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία στην άλωση του Κράτους και στην τοποθέτηση κομματικών στελεχών», υπογραμμίζει η Γεροβασίλη για να κλείσει λέγοντας «η Νέα Δημοκρατία, παρά τις προ-μνημονιακές κορώνες, μεταμνημονιακά δεν ενδιαφέρεται παρά για την άλωση της δημόσιας διοίκησης και το βόλεμα αρεστών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter