Γεροβασίλη: «Ποτέ ένοχος, πάντα ανεύθυνος ο Μητσοτάκης»

Γεροβασίλη: «Ποτέ ένοχος, πάντα ανεύθυνος ο Μητσοτάκης»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε προδικάζοντας ως αποκλειστικά υπεύθυνο τον σταθμάρχη, κινούμενος στο γνωστό γήπεδο της ατομικής ευθύνης μεταπηδώντας λίγο αργότερα στη συγγνώμη και την ανάληψη ευθυνών εκ μέρους όλων των προηγούμενων κυβερνώντων σε βάθος χρόνων, για να καταλήξει αμέσως να ενδυθεί τον ρόλο του ανήξερου, επίσης γνωστό πλέον σε όλους μας από τις περιπτώσεις της πανδημίας, των υποκλοπών, του χιονιού στην Αττική οδό, των πυρκαγιών στην Εύβοια», ανέφερε η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη σε παρέμβασή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Έχουμε μάθει για τα καλά ότι για κάθε δεινό που πλήττει τη χώρα υπάρχει κάποιο αίτιο κατ αρχήν εξωγενές και πάντοτε «σε παράλληλη τροχιά» με τη διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, ο Πρωθυπουργός της χώρας ποτέ δεν γνωρίζει και ποτέ δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα, παρεκτός ενός: της προσπάθειας συγκάλυψης της αλήθειας δια της μεθόδου της διάχυσης ευθυνών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πού είναι ο παραιτηθείς Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να μας ενημερώσει, μεταξύ πολλών άλλων και τι ακριβώς έχει συμβεί εδώ και τρία χρόνια με τον περιβόητο διαγωνισμό του ΟΑΣΑ; Διότι προχτές κατέρρευσε οροφή λεωφορείου και κατά τύχη δεν υπήρξαν θύματα», τόνισε αναφερόμενη στην απουσία του Κώστα Καραμανλή.

Όσον αφορά το σύστημα κινητικότητας, αλλά και τη μετάταξη του σταθμάρχη, την οποία χαρακτήρισε ως παράνομη, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε: «Εδώ, στη χώρα μας, στο ίδιο φόντο της αποφυγής ευθύνης και της δήθεν επιτελικής συγκρότησης του κράτους, συμβαίνουν συνεχώς φοβερά πράγματα. Εν προκειμένω η μετάταξη του σταθμάρχη πρόκειται για απολύτως παράνομη διαδικασία. Μία από τις μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και έτυχε να είμαι εγώ που την πήγα στη Βουλή, είναι η περίφημη κινητικότητα η οποία ισχύει και σήμερα και αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση που έχει στόχο να φύγουν από τη μέση τα ρουσφέτια. Ποια λοιπόν είναι η διαδικασία;

Το σύστημα κινητικότητας έχει τον φορέα υποδοχής, δηλαδή αυτόν ο οποίος θέλει να πάρει με μετάταξη εργαζόμενους, που βγάζει προκήρυξη με προαπαιτούμενα προσόντα ( π.χ. πτυχίο, μεταπτυχιακό, εμπειρία κ.ο.κ.). Κι από την άλλη, όσοι έχουν αυτά τα προαπαιτούμενα μπορούν να μπουν και να κάνουν αίτηση. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Κινητικότητας ελέγχει αν κουμπώνουν τα προαπαιτούμενα του φορέα υποδοχής με τα προσόντα του αιτουμένου. Αν συμπίπτουν το προχωράει, αν όχι η αίτηση απορρίπτεται αυτομάτως. Τώρα αν στην πορεία, ο Φορέας Υποδοχής αλλάξει τα κριτήριά του, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση που αφορά μια καινούργια προκήρυξη. Στην προκειμένη προκήρυξη όμως, έγινε δεκτή αίτηση που δεν αντιστοιχιζόταν με τα προαπαιτούμενα, δηλαδή το ηλικιακό όριο των 48 ετών. Έγινε λοιπόν μία μετάταξη χωρίς να πληροί τα κριτήρια. Νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων με απόφαση του κ. Καραμανλή».

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν «σε μία τετραετία ανάμεσα, φυσικά σε πολλές δεκαετίες άλλων κυβερνήσεων. Εξού και εμείς μιλάμε με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα, δημοσιευμένα προς κρίσιν όλων. Η ερευνητική δημοσιογραφία μπορεί να εξάγει συμπεράσματα. Και η δικαιοσύνη. Και κυρίως οι πολίτες.

«Όσο για τον πρωθυπουργό και την παρούσα κυβέρνηση που μέσα σε 4 χρόνια έχουν κατορθώσει να εμποτίσει κάθε κύτταρο του κρατικού μηχανισμού με ημέτερους, πολιτευτές και ευεργετούμενους «πελάτες» και που κάτω από το προσωπείο του επιτελικού κράτους και της αριστείας, δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ανεπαρκείς, ανεύθυνοι και καταστροφικοί και αυτούς είναι βέβαιο ότι θα τους κρίνουν οριστικά οι πολίτες«, κατέληξε η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter