Γερουσία: Αθώος ο Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Γερουσία: Αθώος ο Τραμπ για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η Γερουσία αθώωσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών για να καταδικαστεί.

Και οι 50 Δημοκρατικοί γερουσιαστές ψήφισαν την καταδίκη του Τραμπ, ωστόσο μόνο 7 από τους 50 Ρεπουμπλικανούς είπαν «ναι» στην καταδίκη του πρώην προέδρου.

Για την καταδίκη απαιτούνταν συνολικά 67 ψήφοι.

Το σύνθημα για τη μη καταδίκη Τραμπ έδωσε νωρίτερα ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, λέγοντας ότι ότι θα ψηφίσει κατά της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ για την κατηγορία της «υποκίνησης σε εξέγερση», στέλνοντας ένα μήνυμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του, λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Τραμπ: Κυνήγι μαγισσών

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την απαλλαγή του από τη Γερουσία στη δεύτερη δίκη του μέσα σε 12 μήνες, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί τον προστάτευσαν από την απόδοση ευθυνών για τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter