Γερουσιαστής δεν θέλει τον Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γερουσιαστής δεν θέλει τον Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, λόγω της σύσφιξης των σχέσεων του Τούρκου προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μπομπ Μενέντεζ, τόνισε σε ομιλία του το ότι θα ήταν πιο λογικό το κληθούν οι ηγέτες των Κούρδων της Συρίας στην Ουάσινγκτον, παρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει προσεγγίσει την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ρωσίας.

Μάλιστα, για να ενισχύσει την ρητορική του, ο γερουσιαστής Μενέντεζ έδειξε τη φωτογραφία που απεικονίζει τους προέδρους της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας να δίνουν τα χέρια. απευθύνοντας την εξής ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο: «Τι συμβαίνει σε αυτή τη φωτογραφία; Είναι ένα στιγμιότυπο με τον Ερντογάν, τον Πούτιν και τον Ρουχάνι. Αυτό λέει τα πάντα».

«Η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι σύμμαχός μας»

Μάλιστα, στη συνέχεια ο Μπομπ Μενέντεζ δεν δίστασε να σκληρύνει κι άλλο τη στάση του απέναντι στην Τουρκία, αναφέροντας ότι: «Η Τουρκία υπό τον πρόεδρο Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμμαχος. Πόσες φορές πρέπει να δούμε την Τουρκία να προδίδει τις αξίες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ; Πόσες φορές πρέπει να δούμε ότι ο Ερντογάν επισκέπτεται τη Ρωσία για να φιλήσει το δαχτυλίδι του Πούτιν;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter