Άδωνης Γεωργιάδης: «Θα την λέω πάντα Βόρεια Μακεδονία…»

Άδωνης Γεωργιάδης: «Θα την λέω πάντα Βόρεια Μακεδονία…»

Όρους αγοραπωλησίας χρησιμοποιεί και σε επίπεδο επιχειρηματολογίας ο υπουργός Ανάπτυξης, έχοντας φροντίσει πρώτα να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη μπορεί να διατυπωθεί για ένα ζήτημα. Έτσι, μπορεί και «αγοράζει» από το ράφι οποιαδήποτε εκδοχή βολεύει ανάλογα με την συγκυρία και στην συνέχεια την «πουλά» στην κοινή γνώμη.

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μίλησε ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφορικά με την κύρωση συμφωνίας με το Κουβέιτ που κατατέθηκε περίπου έναν μήνα αργότερα από τα μνημόνια κατανόησης με την Βόρεια Μακεδονία και τα οποία παραμένουν στις καλένδες της πλειοψηφίας. Ο άλλοτε αρνητής του νέου ονόματος των Βόρειων γειτόνων, επανέλαβε στο Κοινοβούλιο δήλωσή του στην ΕΡΤ σύμφωνα με την οποία πάντα θα χρησιμοποιεί τη νέα ονομασία της γείτονος.

«Επειδή θα γίνει σχόλιο ότι αναφέρω τη χώρα αυτή ως Βόρεια Μακεδονία, έχω αναρτήσει το βίντεο σε σχετική ερώτηση του Νίκου Φίλη στην τηλεόραση της ΕΡΤ» είπε o προνοητικός υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν με ρώτησε ο κ. Φίλης: ¨Πώς θα λέτε αυτήν τη χώρα εσείς αν γίνεται υπουργός;¨, είπα ότι ως επίσημο πρόσωπο και ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την λέω πάντα βόρεια Μακεδονία διότι είμαι υποχρεωμένος ως κρατικός αξιωματούχος να σέβομαι μία συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα μου και έχει δια συνταγματική αρχή».

Βέβαια, ο Αδ. Γεωργιάδης μάλλον λησμόνησε να αναφέρει ενώπιον των μελών της Επιτροπής ότι σε άλλο κανάλι είχε διαμηνύσει πως προτιμούσε να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής παρά να αποκαλεί τους γείτονες με το νέο τους όνομα.

Πρώτα θα κυρώσει τα μνημόνια, μετά θα αλλάξει την ΣτΠ

Κλείνοντας και μετεκλογικά το μάτι στους «Μακεδονομάχους», ο υπουργός έταξε μεν αλλαγή «των επίμαχων μερών της κακής Συμφωνίας», διαβεβαίωσε δε ότι θα κυρωθούν τα μνημόνια που επισφραγίζουν την Συμφωνία και επιταχύνουν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

«Μην ανησυχείτε θα κυρωθούν τα σύμφωνα με τη Βόρεια Μακεδονία» ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «η διαδικασία αλλαγής των επίμαχων μερών αυτής της συμφωνίας -παραμένει για μας μία κακή συμφωνία- είναι μακροχρόνια, είναι περισσότερο μαραθώνιος και όχι αγώνας 100 μέτρων».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα να κυρώσει τα εν λόγω μνημόνια, διαψεύδοντας τα «Παραπολιτικά» που είχαν δημοσιεύσει πως… αναζητείται εισηγητής!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter