Γεωργιάδης: «Υπέροχος ο νόμος» που ξηλώνει την προστασία πρώτης κατοικίας

Γεωργιάδης: «Υπέροχος ο νόμος» που ξηλώνει την προστασία πρώτης κατοικίας

Αιτία για να λάβει τα εύσημα η κυβέρνηση είναι ο νέος πτωχευτικός κώδικας για τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε υπέροχο το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο αίρεται η προστασία πρώτης κατοικίας και οδηγεί σε εξώσεις μέσω της ρευστοποίησης περιουσιών ιδιωτών.

«Ο νόμος που θα ψηφίσουμε και για τον οποίο έδωσε αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας υπέροχος νόμος» είπε επί λέξει ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως το εν λόγω νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια. Υπερασπίστηκε με τέτοια ζέση τον νέο πτωχευτικό που τόνισε ότι δεν θα συγχωρήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι έκανε πρόταση δυσπιστίας μόνο κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, εξαιρώντας τον ίδιο που συνυπογράφει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Νομίζοντας ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει πρόσβαση σε δάνεια ύψους 600.000 ευρώ, προχώρησε σε ατελή και προκλητική γενίκευση με βάση το δικό του παράδειγμα τραπεζικής χρηματοδότησης για αγορά πρώτης κατοικίας και την περίπτωση να βρεθεί αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας.

«Έχω ένα σπίτι στο Μαρούσι και πήρα τοκοχρεολυτικό δάνειο 600.000 ευρώ» είπε σε σχέση με το ακίνητο που πρόβαλε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για να καταδείξει ότι δεν χρηματίστηκε από τη Novartis, αφού δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά μία… ανακαίνιση.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πληρώνω από το 2007 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μόνο τους τόκους γιατί πρώτα πληρώνεις τους τόκους και μετά το κεφάλαιο. Άρα, χρωστάω ακόμα 600.000 ευρώ. Τώρα, το σπίτι μου λόγω της κρίσης δεν αξίζει πια 600.000 ευρώ. Αν δεν μπορέσω να πληρώσω μερικές δόσεις και βγει σε πλειστηριασμό, θα πουληθεί 300.000 ευρώ. Οι 300.000 ευρώ που απομένουν με ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής μου. Με το νόμο που θα ψηφίσουμε τώρα, χάνω πάλι το σπίτι μου και οι 300.000 ευρώ σβήνουν. Και σε έναν χρόνο μπορεί να έχω βρει μια καλή δουλειά, να φτιάξω τη ζωή μου από την αρχή και να πάρω άλλο σπίτι».

Πέρα από το γεγονός ότι ο υπουργός μοιάζει να μην έχει καμία αίσθηση για τον αποκλεισμό της πλειονότητας των πολιτών από τον τραπεζικό δανεισμό και να θεωρεί την αγορά κατοικίας ένα απλό εγχείρημα τη στιγμή που ο βασικός μισθός είναι στα 546 ευρώ, ο Αδ. Γεωργιάδης το προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας πως ο νέος πτωχευτικός κώδικας αποτελεί «δεύτερη ευκαιρία στη ζωή»

«Χάρη στο νόμο που ψηφίζουμε, δηλαδή, χιλιάδες συμπολίτες μας που είχαν ατυχίες στη ζωή τους θα μπορέσουν να γλιτώσουν από τα παλιά τους χρέη και να αποκτήσουν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Δεν είναι λόγος για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας είναι λόγος για εύγε προς την κυβέρνηση. Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι βουλευτές δεν τον ψηφίζουν. Τον ψηφίζουμε με υπερηφάνεια και δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν τα λόγια του υπουργού που θα τον ακολουθούν στις πρώτες εικόνες εξώσεων δανειοληπτών από τις πρώτη τους κατοικία.

«Κάποιοι δεν θα έχουν σπίτι για να γυρίσουν μετά τις 12»

Παίρνοντας το λόγο για να σχολιάσει τα λεγόμενα του Αδ. Γεωργιάδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «τη στιγμή που καλούμε τους πολίτες να είναι στο σπίτι τους μετά τις 12, κάποιοι δεν θα έχουν σπίτι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter