Γεώργιος Γεραπετρίτης: Ο θεράπων ιατρός του Μητσοτάκη

Γεώργιος Γεραπετρίτης: Ο θεράπων ιατρός του Μητσοτάκη

Ο καθηγητής της Νομικής ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει οποιαδήποτε ανοησία, οποιαδήποτε ανακρίβεια και οποιοδήποτε ψέμα.

Καθηγητής του Δικαίου στην επαγγελματική του ζωή, διακρίθηκε στην πολιτική αρένα και κατέλαβε επίζηλη θέση στο Μέγαρο Μαξίμου ως προσωπικός θεράπων ιατρός του Μητσοτάκη. Αφού έκανε το αγροτικό του στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου και πήρε την ειδικότητά του με ένα μπλέξιμο στο σκάνδαλο Siemens –τελικά αθωώθηκε– και με άλλο ένα μπλέξιμο με την Επιτροπή Ανταγωνισμού – κερδοφόρο κι αυτό. Ετσι που να είναι σήμερα με το σπαθί του ο άριστος των αρίστων του πρωθυπουργού, ο αυτουργός του «επιτελικού κράτους» αλλά και ο σύμβουλος, ο ψυχολόγος, ο ιατρός που θεραπεύει με τις συνταγές και τα μαντζούνια του, βασισμένα στη σοφία που ξεχειλίζει από την καθηγητική του τήβεννο, πάσα νόσο και πάσα μαλακία του πρωθυπουργού της καριέρας του. Συγγνώμη, της καρδιάς του.

Το τελευταίο κατόρθωμά του με τις ΜΕΘ, όταν με τη μέθοδο των τριών –τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδή– συμπέρανε ότι όσο περισσότερες ΜΕΘ έχουμε τόσο περισσότερους νεκρούς θα θρηνούμε, ήταν η κορυφαία μέχρι σήμερα ιατρική του πράξη. Η προπαγανδιστική αντιμετώπιση της πανδημίας μετά την πρώτη φάση ως τελειωμένης υπόθεσης χάρη στον Μωυσή-Κυριάκο, οι αβελτηρίες και οι κομπίνες, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας για τη δεύτερη φάση και κυρίως η υποτίμηση της ανάγκης για ενίσχυση του ΕΣΥ και για πολλαπλασιασμό των ΜΕΘ κλόνισαν σοβαρά την πολιτική υγεία του πρωθυπουργού. Εξού και ανέλαβε ο ιατρός. Αν με Χ ΜΕΘ έχουμε Ν νεκρούς, με διπλάσιες ΜΕΘ θα είχαμε διπλάσιους νεκρούς. Οπερ έδει δείξαι και είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στον διακεκριμένο επιστήμονα.

Ο Γεραπετρίτης έχει ανεβάσει την κατηγορία του οργανικού διανοούμενου σε νέο επίπεδο. Στο επίπεδο του ανόργανου διανοούμενου. Του καθηγητή, του ιατρού, του μετεωρολόγου που διαθέτει τον εαυτό του ως ανόργανη ύλη, ως λάσπη και τούβλα για παράδειγμα για να κλείσουν οι τρύπες στην εικόνα του πολιτικού του πάτρονα. Που δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει οποιαδήποτε ανοησία, οποιαδήποτε ανακρίβεια και οποιοδήποτε ψέμα για να αποδείξει ότι ο βλάκας είναι έξυπνος, ο γκρίζος πάλλευκος, ο Μητσοτάκης προφήτης και οι ΜΕΘ θανατηφόρες. Με τη στάση του αυτή αποκομίζει βέβαια πολλαπλάσια οφέλη απ’ ό,τι με την επιστήμη του. Ενώ εμείς αποκομίζουμε ζημιές, αλλά ας προσέχαμε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλοι αυτοί ορκίζονται στην ατομική ευθύνη. Τη δική μας δηλαδή.

Ο Γεραπετρίτης έχει ανεβάσει την κατηγορία του οργανικού διανοούμενου σε νέο επίπεδο. Στο επίπεδο του ανόργανου διανοούμενου. Του καθηγητή, του ιατρού, του μετεωρολόγου που διαθέτει τον εαυτό του ως ανόργανη ύλη, ως λάσπη και τούβλα για παράδειγμα για να κλείσουν οι τρύπες στην εικόνα του πολιτικού του πάτρονα

Ο λαμπρός νομικός Νικόλαος Σαρίπολος είχε δηλώσει τον 19ο αιώνα ότι ήταν διατεθειμένος να κάνει την τήβεννό του τελευταίο καταφύγιο της διωκόμενης ελευθερίας. Ο θολός νομικός του απόγονος του 21ου αιώνα διαθέτει την τήβεννό του για να κρύψει άλλα πράγματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ελευθερία. Αξιος ο μισθός του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter