Γεωργούλης: Να μην εγκλωβίζεται ο άνθρωπος στο «εγώ» αλλά στο «εμείς»

Γεωργούλης: Να μην εγκλωβίζεται ο άνθρωπος στο «εγώ» αλλά στο «εμείς»

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι θέση απέναντι σε κάποιο άλλο κόμμα. Όποιο κόμμα κι αν πάρει περισσότερους ψήφους, οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τους Έλληνες, όχι τα κόμματα», ανέφερε μιλώντας, στο ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Γεωργούλης.

Μία εκλογή στην Ευρωβουλή «μπορεί να μην με πάει μπροστά ως ηθοποιό, αλλά σαν ηθοποιός θα μπορέσω να προσφέρω κάτι και θα πάω μπροστά σαν άνθρωπος», σημείωσε.

Σαν κίνητρο και ώθηση για την εμπλοκή στην πολιτική ανέφερε τη συλλογικότητα και εξήγησε: «Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στο “εγώ” του, πρέπει να έχει προσφορά στο “εμείς”. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ασχολείσαι με τα κοινά, να προσφέρεις μέσα από αυτή την ενασχόληση. Τα κόμματα και οι παρατάξεις δημιουργούν κάποιους πόλους που καλό είναι να υπάρχουν, αλλά όχι τόσο έντονα. Μέσα σε αυτές τις διαφωνίες, μπορείς να βρεις συμφωνίες και με τον ΣΥΡΙΖΑ τις έχω βρει, κυρίως στο πολιτιστικό κομμάτι».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφερθεί, τα τελευταία 20 χρόνια και πλέον, για τον κινηματογράφο ουσιαστικά, έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα εξέλιξης για να φέρει κάτι καινούριο. Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ ΑΕ) είναι η αρχή που μπορεί να δημιουργήσει πλέον βιομηχανία στην Ελλάδα, ακούγεται πάρα πολύ περίεργο ειδικά για εμάς τους ηθοποιούς που τόσα χρόνια ζούμε την πραγματικότητα», επισήμανε ο κ. Γεωργούλης.

Τόνισε ότι από όσα εισπράττει ο ίδιος από τους πολίτες το τελευταίο διάστημα, το πιο σημαντικό είναι το αίτημα ότι «άμα βγεις, θέλουμε να λες την αλήθεια, αυτό που λες να ισχύει».

«Ο ηθοποιός, αν αρχίσει να φτιάχνει ρόλους σύμφωνα με αυτό που πιστεύει ότι θα κερδίσει τον κόσμο, αντί να κάνει αυτό που πιστεύει, χάνει το κοινό του. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς», κατέληξε ο κ. Γεωργούλης.

Πηγή: Στο Κόκκινο / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter