Γηρυόνης: Ο τρικέφαλος γίγαντας που έπεσε θύμα του Ηρακλή

Γηρυόνης: Ο τρικέφαλος γίγαντας που έπεσε θύμα του Ηρακλή

Η συνήθεια να δίνονται ονόματα σε έντονα καιρικά φαινόμενα έχει γίνει δεδομένη και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όμως μερικές φορές, τα ονόματα που επιλέγονται δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αδιάφορα.

Η καταιγίδα που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, έλαβε το όνομα Γηρυόνης από τους επιστήμονες. Η αλήθεια είναι ότι συνηθίζεται τα ονόματα να δίνονται κατά αλφαβητική σειρά και να εναλλάσσονται τα αρσενικά με τα θηλυκά. Έτσι, λίγες ημέρες μετά τη «Βικτώρια», ήταν λογικό να έχουμε μια καταιγίδα με αντρικό όνομα που να αρχίζει από «Γ». Αλλά Γηρυόνης; Χάθηκε ένας Γιώργος ας πούμε;

Όπως φαίνεται όμως, το όνομα δεν είναι εντελώς τυχαίο, αφού το μυθικό πλάσμα που ονομαζόταν Γηρυόνης ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας που ζούσε στον δυτικό Ωκεανό και η μάχη του με τον Ηρακλή αποτέλεσε τον δέκατο άθλο του ημίθεου. «Τρικέφαλη», όμως φαίνεται πως είναι και η καταιγίδα που μας επισκέπτεται τις επόμενες ώρες, αφού τα φαινόμενα θα εξελιχθούν σε τρεις φάσεις από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter