Για 16 νομοσχέδια από τον Ιούλιο έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας

Για 16 νομοσχέδια από τον Ιούλιο έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας

Στο κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης αναφέρθηκε εκτεταμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

«Προωθήθηκαν από την Κυβέρνηση και ήδη ψηφίστηκαν από τη Βουλή 16 νομοσχέδια. 

Ειδικότερα αφορούν:

1. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων.

2. Το Επιτελικό Κράτος.

3. Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

4. Τα προσωπικά δεδομένα και ενσωμάτωση σχετικής κοινοτικής Οδηγίας.

5. Τις άδειες οδήγησης.

6. Την κύρωση Π.Ν.Π για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στο Μάτι.

7. Την κύρωση συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, για την κυβερνοασφάλεια.

8. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΕΛ.ΠΕ. για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10 στο Ιόνιο Πέλαγος.

9. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Repsol Exploracion S.A» και «ΕΛ.ΠΕ.» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”, Δυτική Ελλάδα».

10. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total», «ExxonMobil» και «ΕΛΠΕ» για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή «Νοτιοδυτικά Κρήτης».

11. Την κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total», «ExxonMobil» και «ΕΛΠΕ» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή «Δυτικά Κρήτης».

12. Την ενσωμάτωση τριών κοινοτικών Οδηγιών για την ολοκλήρωση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Χώρου.

13. Τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της εφαρμογής και την αυστηροποίηση του αντικαπνιστικού νόμου.

14. Την κύρωση της συμφωνίας για παράταση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για την απαγόρευση και παρεμπόδιση της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής και μεταβίβασης της κυριότητας πολιτιστικών αγαθών.

15. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα».

Το νομοσχέδιο Περί Διεθνούς Προστασίας, με αυστηροποίηση και επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια που θα έλθουν στην Βουλή.

1ον. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών, ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση άμισθων βοηθών.

2ον. Το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

3ον. Την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν την απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής, κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας και κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

4ον. Το αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, καθώς και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη ότι δεν αλλάζουν τα ωράρια λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων και ότι εφαρμόζονται απλώς οι διατάξεις περί κοινής ησυχίας. 

Σε τέσσερις μήνες έχουμε καταθέσει 16+4 νομοσχέδια, ενώ – όπως γνωρίζετε – βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τι δείχνει αυτό το σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο; Ότι η Κυβέρνηση είχε ένα καλά προετοιμασμένο Σχέδιο πριν από τις εκλογές, το οποίο υλοποιεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Ότι είπαμε, το κάνουμε».

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter