Για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ο αστυνομικός πίεζε τον αυχένα του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ο αστυνομικός πίεζε τον αυχένα του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Συγκλονίζει το βίντεο των Times της Νέας Υόρκης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, προκαλώντας τσουνάμι οργής με απήχηση σε όλη την υφήλιο. 

Όλα ξεκίνησαν στις 19:57 το απόγευμα, την περασμένη Δευτέρα, 25 Μαΐου. Ο Φλόιντ κάθεται στο αυτοκίνητό του και δύο υπάλληλοι σπεύδουν να του ζητήσουν τα τσιγάρα πίσω που αγόρασε, υποστηρίζοντας πως τους έδωσε πλαστό χαρτονόμισμα και ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα, καλούν την αστυνομία και το πρώτο περιπολικό φτάνει επί τόπου.

Ο λόγος για τους Τόμας Λέιν και Τζέι Αλεξάντερ Κούνεγκ ενώ, άγνωστο για  ποιο λόγο, λίγο αργότερα, ο Λέιν τραβά το όπλο του και ζητά από τον Φλόιντ να βάλει τα χέρια του στο τιμόνι. 

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Άλλοι τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις, χιλιάδες συλλήψεις

Εν συνεχεία, τραβούν τον Φλόιντ για να βγει από το αυτοκίνητο και του βάζουν χειροπέδες, τον οδηγούν δίπλα σε τοίχο εστιατορίου και ο Φλόιντ δείχνει να μην αντιστέκεται.

Οι αστυνομικοί οδηγούν τον Φλόιντ στο περιπολικό. Όπως αναφέρει η δικογραφία, ο άτυχος 46χρονος είπε στους αστυνομικούς πως είναι κλειστοφοβικός και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ωστόσο, όταν φτάνει το τρίτο περιπολικό, στο οποίο επιβαίνουν ο Ντέρεκ Σόβιν και Του Τάο. Ο Σόβιν, άγνωστο για ποιο λόγο, χτυπά τον Φλόιντ, τον τραβάει και τον ρίχνει στο έδαφος. Εκεί, παραμένει πεσμένος με τον Σόβιν να έχει το γόνατο στον αυχένα του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον πιέζουν στο στήθος και πιο χαμηλά στο σώμα.

Στις 20:20 ακούγεται η φωνή του Φλόιντ που παρακαλά για μία ανάσα, παρακαλά για τη ζωή του. «Δεν μπορώ να ανασάνω φίλε». Τα δευτερόλεπτα κυλούν αργά.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, ο Σόβιν συνεχίζει, με το γόνατό του, να πιέζει με όλο το βάρος του τον αυχένα του Φλόιντ, για περίπου επτά λεπτά. «Τι θέλεις;» τον ρωτά μάλιστα ο αστυνομικός. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σε παρακαλώ, το γόνατο στο λαιμό μου. Δεν μπορώ να αναπνεύσω» απαντά ξανά ο Φλόιντ. 

«Ωραία, σήκω, σήκω και μπες στο αυτοκίνητο» ακούγεται να λέει κάποιος από τους αστυνομικούς. «Θα μπω» απαντάει ο Φλόιντ. Και εν συνεχεία αναφέρει: «δεν μπορώ να κουνηθώ».

Συνολικά, ο Φλόιντ ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς πως δεν μπορεί να αναπνεύσει τουλάχιστον 16 φορές σε λίγα μόλις λεπτά.

Ο Σόβιν δεν πήρε το γόνατό του από τον αυχένα του άτυχου 46χρονου ούτε όταν λιποθύμησε. Ακόμα και όταν έφτασαν οι διασώστες στις 20:27, ο Σόβιν, συνέχιζε να πιέζει τον αυχένα του άτυχου Αφρο-αμερικανού στο έδαφος, για περίπου ένα λεπτό, ακόμα και όταν το νοσηλευτικό προσωπικό έλεγξε τον σφυγμό του 46χρονου που μοιάζει λιπόθυμος, αδύναμος να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τους NY Times, ο Σόβιν πίεζε τον αυχένα του Τζόρτζ Φλόιντ για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα συνολικά, σύμφωνα με τη δικογραφία. 

Δείτε επίσης: Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ: Νέο βίντεο δείχνει τον Φλόιντ να ξυλοκοπείται και μέσα στο περιπολικό – Στο καταφύγιο ο Τραμπ (Photos – Video)

Πηγή: NYTimes

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter