Για αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Για αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται, για τις οποίες έχει γράψει εδώ και πολύ καιρό το documentonews.gr, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σημείωσε πως από τις 5 Αυγούστου υπάρχει και για τη ΔΕΗ η «ρήτρα αναπροσαρμογής» των χρεώσεων προμήθειας. Όπως είπε, μέχρι τώρα οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα στην ΔΕΗ έχουν μεγάλες εκπτώσεις, ωστόσο στα συμβόλαιά τους υπάρχει η «ρήτρα αναπροσαρμογής» κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις.

Εξήγησε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει αυξήσεις: «Σκεφτείτε ότι κάποιος από αυτούς τους παρόχους αγοράζει από την χονδροεμπορική με την τιμή του ρεύματος στα 185 ευρώ/μεγαβατώρα, αυτή ήταν η τιμή τις προηγούμενες εβδομάδες. Πώς μπορεί να την πουλάει στα 45 ευρώ/μεγαβατώρα; Αναγκαστικά θα ανέβουν οι τιμές από όλους.»

Συνέχισε λέγοντας: «Οι αυξήσεις “φωτιά” στα τιμολόγια ρεύματος μπορεί να ξεπεράσουν και το 50%, αυτό αφορά και την ΔΕΗ, καθώς κι αυτή εναρμονίζεται με το πλαίσιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter