Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Για δύο κακουργήματα διώκεται ο Σταύρος Ψυχάρης

Θα κληθεί σε απολογία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ). Τα δύο βαρύτατατα κακουργήματα αφορούν σε "τρύπα" 45 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο στα εισοδήματα του.

Η νέα ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και στηρίχτηκε στο πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ ) που διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο στα εισοδήματα του από το 2000 και μετά και διαπίστωσε την τεράστια «τρύπα» περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικογραφία μετά το τέλος της έρευνας από τις φορολογικές αρχές είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όπου εκλήθη ο εκδότης και έδωσε εξηγήσεις μέσω γραπτού υπομνήματος.

Όπως εύλογα προκύπτει από την άσκηση της ποινικής δίωξης οι εξηγήσεις του δεν ήταν επαρκείς.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία ο Σταύρος Ψυχάρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου περί πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η επίμαχη υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του για τα οικονομικά έτη 2010-2014.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.