Για εισβολή εργολάβων στο Λόφο του Στρέφη, ΜΑΤ και ξύλο μιλά η ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Για εισβολή εργολάβων στο Λόφο του Στρέφη, ΜΑΤ και ξύλο μιλά η ΑΝΤΑΡΣΙΑ
Φωτογραφία Αρχείου

Σε συγκέντρωση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 5.30 μμ στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην οδό Αθηνάς. Αφορμή για την συγκέντρωση αποτελούν οι 13 προσεγωγές και τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας κατά την «εισβολή» των εργολάβων στο Λόφο του Στρέφη.

Η σχετική ανακοίνωσή εμμένει στον ρόλο του δημάρχου Αθήνας αναφορικά με την υλοποίηση του ευρύτερου γαλάζιου σχεδίου που αφορά στην τσιμεντοποίηση του πράσινου της περιοχής και την απο-ιστορικοποίηση της πλατείας. Γίνεται λόγος για «σπατάλες», «ιδιωτικοποιήσεις» με φόντο τον «εξευγενισμό», ενώ προτάσσεται ο αγώνας ενάντια στους κερδοσκόπους της γης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με ΜΑΤ και προσαγωγές διαδηλωτών ξεκίνησαν τα καταστροφικά έργα της PRODEA στο Λόφο Στρέφη
Συγκέντρωση, Τρίτη 4 Οκτώβρη, 530μμ, Δημαρχείο Αθήνας, οδός Αθηνάς

Με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά και με προσαγωγές 13 κατοίκων εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο Λόφο Στρέφη οι εργολάβοι για λογαριασμό της PRODEA για να ξεκινήσουν το καταστροφικό έργο της δήθεν “ανάπλασης”.
Ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε την επιχείρηση με συνέντευξη στην Καθημερινή με επίθεση στους κατοίκους, αυτή τη φορά αποκαλώντας τους οπαδούς του “ουτοπικού σουρεαλισμού”.

Ο Μπακογιάννης έχει μετατρέψει τα πάρκα, τις πλατείες και τους Λόφους σε “ορφανά” για υιοθεσία από επιχειρηματίες φίλους της τάξης του που θέλουν να τα μετατρέψουν σε αυλή των ξενοδόχων και του AirBnB,εκτοπίζοντας τους κατοίκους, εργαζόμενους και φοιτητές.

Η PRODEA Investmenets είναι ένα κεφάλαιο αρπακτικό που μπήκε στη κούρσα της κερδοσκοπίας της γης στην Αθήνα και ο Μπακογιάννης της στρώνει το χαλί, όπως και σε όλους τους κερδοσκόπους αλλά και τους ιδιώτες που τους έχει αναθέσει την συντήρηση του πράσινου(UNISON) και την εγκατάσταση νέων φωτιστικών στους δρόμους(MYTILINEOS). Σπατάλες 50 εκατομμυρίων αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Αθήνας

Ο αγώνας ενάντια στους κερδοσκόπους γης και τα αρπακτικά επιχειρηματίες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών που τους στρώνει το δρόμο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη είναι μόνο στην αρχή.

Αλήθεια, κύριε Μπακογιάννη ποιός εγκατέλειψε το πράσινο, τις υποδομές και άφησε χωρίς πυροπροστασία και συντήρηση το αντιπλημμυρικό σύστημα στον Λόφο Στρέφη; Οι κάτοικοι; Στην εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων από την δημοτική αρχή χρόνια τώρα οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν δώσει διαρκή αγώνα και προσφορά για να είναι ο Λόφος ανοιχτός, προσβάσιμος και καθαρός για να παίζουν τα παιδιά και να κάνουν βόλτες αναψυχής ο κόσμος.

Ο Λόφος δεν χρειάζεται “ανάπλαση” για να τραβήξει τον τουρισμό αλλά συντήρηση από την Υπηρεσία πρασίνου και των Υπηρεσιών υποδομών του Δήμου Αθήνας. Ποιός εμπόδισε την απόφραξη τόσα χρόνια των κλειστών φρεατίων για τα νερά της βροχής που πλημμυρίζουν κάθε τόσο την γειτονιά; Προφανώς είχατε άλλες προτεραιότητες, όπως το να καταστρέφετε με τον Μεγάλο Περίπατο-περίδρομο την Πανεπιστημίου με πανάκριβες ζαρντινιέρες και φοίνικες, να κουτσουρεύετε τα δένδρα στις γειτονιές. Τι σας εμποδίζει αλήθεια να σώσετε 25.000 μουριές που ξηραίνονται και απλά τις κοιτάτε; Η οδός Καλλιδρομίου σε λίγο θα είναι κρανίου τόπος όπως εκατοντάδες άλλοι δρόμο στις γειτονιές.

Τα Εξάρχεια είναι η περιοχή φιλέτο που επιχειρούν με την εισβολή του Μετρό στη Πλατεία, την τσιμεντοποίηση του Λόφου Στρέφη, την σύνδεση με την Τοσίτσα να φτιάξουν την νέα ζώνη εκμετάλλευσης και τουριστικής αξιοποίησης. Σε όλην περιοχή η έξωση των κατοίκων, εργαζόμενων και φοιτητών, με τα πανάκριβα νοίκια, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 4 Οκτώβρη στις 5.30μμ που καλούν συλλογικότητες υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων της Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτή Πόλη: Το Μετρό στα Εξάρχεια και οι ανακριβείς ισχυρισμοί του Δημάρχου

Ξυλοδαρμό γυναίκας από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια καταγγέλλει η δικηγόρος Α. Παπαρούσου

Φίλης: Να φύγουν ΜΑΤ και περίφραξη από τα Εξάρχεια – Δίκαιος ο αγώνας των κατοίκων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter